Haberler

Aşmak İçin Hareket-100 Engelli 100 Ayak" Kampanyası

Türkiye Beyazay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Durmuş, "Aşmak için Hareket-100 Engelli 100 Ayak" kampanyasının amacının, engelli ve engelsiz insanların bir arada spor yapmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Bu sayede bir engellinin nasıl spor yapabileceği ve hangi noktalarda yardımcı olunabileceği hakkında fikir edinilebiliyor" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Durmuş, "Aşmak için Hareket-100 Engelli 100 Ayak" kampanyasının amacının, engelli ve engelsiz insanların bir arada spor yapmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Bu sayede bir engellinin nasıl spor yapabileceği ve hangi noktalarda yardımcı olunabileceği hakkında fikir edinilebiliyor" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği'nin, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlattığı "Aşmak İçin Hareket-100 Engelli 100 Ayak" kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Durmuş, kampanya kapsamında 81 ilde bir çalışma başlatıldığını, engelli ve engelsiz vatandaşların bir araya gelerek Gençlik ve Spor Bakanlığının tesislerinde ücretsiz spor yaptıklarını söyledi.

Durmuş kampanyanın amacının, engelli ve engelsiz insanların bir arada spor yapmasını sağlamak olduğunun altını çizerek, "Bu sayede bir engellinin nasıl spor yapabileceği ve hangi noktalarda yardımcı olunabileceği hakkında fikir edinilebiliyor. Bir görme engellinin tek başına koşması pek de mümkün değil. Ancak sürekli koşu yapan birinin kol bandıyla görme engelliyi kendine bağlamasıyla onun da koşabilmesi mümkün. Kampanya aslında sahip olduğumuz imkanları başkasıyla paylaşmak anlamına geliyor. İnsanlar birtakım şeyleri paylaştıkça mutluluğu da paylaşıyor ve mutluluk artıyor." diye konuştu.

Kampanyanın tekvandodan karateye, futboldan basketbola kadar engelli ile engelsiz bireyin birlikte spor yapabileceğini gösterdiğini vurgulayan Durmuş, kampanyaya sanat ve spor camiasının da desteklerini beklediklerini ifade etti.

Durmuş, kampanyaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın çok büyük destek verdiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız da kampanyamıza büyük katkı sunuyor. İnşallah bu destekler artarak devam eder. Biz de mutluluğun paylaştıkça arttığını insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Proje iki yıl boyunca devam edecek. Tanıtım için kamu spotları hazırladık. Kampanyaya Dostluk ve Spor Derneği de destek veriyor. Biz bu projeyi aziz milletimize emanet ediyoruz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; engelli veya engelsiz, bu projeye verebileceğiniz katkı neyse lütfen bunu sunmaktan geri kalmayın. Şu ana kadar proje, 26 ilimizde aktif olarak faaliyete geçti. Projenin tanıtımı için basın gruplarından da destek istiyoruz."

-"Evinden çıkamayan birçok engelli var"

Kerim Keküç, 16 yıldır tekerli sandalye ile basketbol oynadığını ve kampanyanın, engelsiz insanların, engellilerin psikolojisini anlamasını sağlamak açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Projenin daha çok insana ulaşmasını ümit ettiğini belirten Keküç,"Çok güzel bir proje içerisindeyiz. İnşallah başarılı olur. Proje ile birçok engelli arkadaşımıza ulaşıp onların hayata tutunmasına vesile olacağız. Onları hayata biraz daha bağlayacağız. Biz engelimizi aştık, onların da aşmasını diliyoruz. Zira evinden çıkamayan birçok engelli var. Amacımız onları da evden çıkarıp, seslerini duyurmak. Yollarda, metrolarda hala bize gereken hassasiyet gösterilmiyor. Bu konuda sesimizi duyuracağız." ifadelerini kullandı.

-"Kampanya sayesinde insanlar bizleri fark edecek"

Derya Demiröz ise 17 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu tekerli sandalyeye mahkum olduğunu belirterek, "Kampanya sayesinde insanlar bizleri görecek, fark edecek. Hepimizin bir hikayesi var. Bizleri tanıyarak projenin içinde olduklarında herkesin bir engelli adayı olduğunu fark edecekler. Proje birçok engellinin sesi olacak. Umarım, '100 Engelli 100 Ayak' projesi 100 engelliye değil, 1000 engelliye ümit ve destek olur. Bu ilk ve son proje olmaz, bunların devamı gelir. Tüm insanlar kampanya destek olur ve doğru yerde olduklarını görür." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Durmuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title