Haberler

Askon 2. İş Geliştirme Buluşması

AA Genel Müdür Yardımcısı Çulcuoğlu."Türkiye yurtdışında ihracatını geliştirmek istiyorsa, Türkçe dışındaki diğer dillerde de bütün dünyada kendisi takdim etmesi gerekiyor"AA Finans Haberleri Editörü Yıldız."AA'nın yayınladığı bir haber sadece"...

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, Türkiye yurtdışında ihracatını geliştirmek istiyorsa, Türkçe dışındaki diğer dillerde de bütün dünyada kendisi takdim etmesi gerektiğini söyledi.

Çulcuoğlu, AA'nın basın sponsoru olduğu Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 2. İş Geliştirme Buluşması kapsamında düzenlenen "Anadolu Ajansı Paneli"nde yaptığı konuşmada, AA'nın tarihçesinden bahsetti.

Günümüzde haberin sadece gazetede basılmadığını kaydeden Çulcuoğlu, dünyada artık yeni medya gibi farklı mecraların da olduğunu söyledi.

ABD'de son 8 yılda 154 gazetenin, İngiltere'de ise 32 gazetenin kapatıldığı bilgisini veren Çulcuoğlu, Türkiye yurtdışında ihracatını geliştirmek istiyorsa, Türkçe dışındaki diğer dillerde de bütün dünyada kendisi takdim etmesi gerektiğini dile getirdi.

Herkesin Facebook ve Twitter adresi olduğuna işaret eden Çulcuoğlu, 2012'de akıllı telefonlardaki artış miktarının yüzde 80, tablet bilgisayarlardaki artışın ise yüzde 53 olduğunu ifade etti.

Artık ulaşılmaya çalışılan kitlelerin sadece gazete okumadığını, farklı mecralardan da içerikleri takip ettiğini anlatan Çulcuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Reklam sektörünün 2011 gelirlerine bakıldığı zaman, ABD'de gazete reklamlarından olan 34 milyar dolar, Türkiye'de bu rakam yaklaşık 1-1,5 milyar dolar civarında. Google vasıtasıyla oluşturulan reklamlardan elde edilen gelir ise 38 milyar dolar. Bu pasta gitgide büyümekte.

Eğer son kullanıcılara ulaşmak ve kendimizi iyi bir şekilde tanıtmak istiyorsak, farklı mecralarda da yapılan çalışmaları değerlendirmemiz gerekiyor."

-"AA'nın Ortadoğu'da ofisinin olmadığı ülkenin kalmadı"

AA Genel Müdür Yardımcısı Çulcuoğlu, AA'nın 2020 vizyonundan bahsederek, "Dünyada 140 haber ajansı var. AA son 1,5 yılda yaptığı atılımlarla ilk 10 büyük haber ajansı arasına girmiş durumda" dedi.

AA'nın dünyadaki en büyük 5 haber ajansından biri olmayı hedeflediğini kaydeden Çulcuoğlu, AA'nın Editör Masası'nda bakan, bürokrat ve Türkiye'nin önemli iş adamlarının ağırlandığını söyledi.

AA'nın 100. yıl yapılanması kapsamında dünyanın 80 ülkesinde, 9 farklı bölgesinde ofisler açtığını vurgulayan Çulcuoğlu, AA'nın dünyanın bir çok yerinde muhabirleri olduğunu dile getirdi.

AA'nın Saraybosna ve Kahire'de bölge müdürlükleri açtığını anımsatan Çulcuoğlu, Kahire'deki en büyük haber ajansı ofisinin AA'nın olduğunu ifade etti.

Şirketlerin ürünlerini AA vasıtasıyla Ortadoğu bölgesindeki hedef ülkelere ulaştırabileceğini anlatan Çulcuoğlu, AA'nın da geçen perşembe günü Gazze'de büro açtığını anımsatarak, AA'nın Ortadoğu'da ofisinin olmadığı ülkenin kalmadığını aktardı.

-"Şirketler bir ürün ürettikleri zaman bunu duyuramıyorsa, bu üzerlerinde bir yük olmaktan öteye geçmez"

AA Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız ise AA Finan Haberleri Terminali hakkında bilgi verdi.

Şirketlerin bir ürün ürettikleri zaman bunu duyuramıyorsa, bunun üzerlerinde bir yük olmaktan öteye geçemeyeceğini belirten Yıldız, şirketlerin sesini duyurmalarının en kolay yolunun medya aracılığı ile hedef kitlelerine ulaşmak olduğunu söyledi.

AA'nın yurtiçi ve yurtdışında bin 200 civarında abonesi olduğu bilgisini veren Yıldız, AA'nın yayınladığı bir haberin sadece Türkiye'ye ulaşmadığını, Türk üreticilerin hedeflerinde olan başka ülkere de ulaştığını, yaptıkları bir haberin birçok gazete ve TV'de yer bulduğunu dile getirdi.

AA Şirket Haberleri paketi hakkında da bilgi veren Yıldız, bunun KOBİ niteliğinde olan şirketler için önemli olduğunu ifade etti.

Yıldız, şirketlerin duyurularını, tanıtımlarını yapamaları için tek tek bir çok basın organına ulaşmak yerine AA vasıtasıyla hedef kitlesi hazır olan, birden fazla mecraya ulaşabileceklerinin altını çizdi.

Konuşmalardan sonra Çulcuoğlu ile Yıldız katılımcıların sorularını yanıtladı.

Daha sonra ise ASKON Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, Çulcuoğlu ve Yıldız'a teşekkür plaketi verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Anadolu Ajansı Yılmaz Yıldız Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title