Haberler

Askeri Kurumlarda Memurların Görevde Yükselme Yönetmeliği Değişti

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında Görevli Devlet Memurlarının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında Görevli Devlet Memurlarının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, avukat kadrolarından hukuk müşaviri kadrolarına yapılacak atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmayacak.

Müdür kadrosuna atanabilmek için; 6 yılının uzman veya müdür yardımcısı görevlerinde geçme koşuluyla asgari 8 yıl hizmet süresi bulunmak, adli teşkillerde yazı işleri müdürü kadrosuna atanabilmek için; 6 yılının zabıt katipliği veya adli teşkillerde uzman veya yazı işleri müdür yardımcılığı görevlerinde geçmesi şartıyla asgari 8 yıl hizmet süresi bulunmak, Müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için; asgari 7 yıl hizmet süresi bulunmak, bu hizmetin 4 yılının uzman görevinde geçmiş olmak, adli teşkillerde yazı işleri müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için; asgari 7 yıl hizmet süresi bulunmak, bu hizmetin 4 yılının zabıt katipliği veya adli teşkillerde uzman görevlerinde geçmiş olmak, uzman kadrosuna atanabilmek için; asgari 6 yıl hizmet süresi bulunmak, başmühendis kadrosuna atanabilmek için en az 5 yıl mühendis olarak çalışmış olmak, idari hizmetler grubunda yer alan kadrolara atanabilmek için asgari 4 yıl hizmet süresi bulunmak şartları aranacak.

Engelli personel için özel şartların yanında uzman kadrosuna atanabilmek için; asgari 4 yıl hizmet süresi bulunmak, başmühendis kadrosuna atanabilmek için en az 3 yıl mühendis olarak çalışmış olmak, idari hizmetler grubunda yer alan kadrolara atanabilmek için asgari 3 yıl hizmet süresi bulunmak şartları da istenecek.

Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atama yapılacak kadrolar, yazılı sınavlardan en az 45 gün önce duyurulacak. İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı her bir kadrodan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilecek.

Yapılacak duyuru üzerine karargah, birlik ve kurum amirliklerince belirtilen şartları taşıyanların tek bir kadroyu belirten dilekçesi alınarak, varsa nitelikler için aranan belgeler bir üst yazı ile birlikte son başvuru tarihinden itibaren 15 iş günü içinde Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları Personel Başkanlığına gönderilecek.

Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da sınava katılmaları mümkün olacak.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları Personel Başkanlığınca yapılan başvurular incelenerek, aranan şartları taşıyanlar resmi internet ve intranet sitelerinde ilan edilecek.

Müdür ve yazı işleri müdürü kadrolarına atanacakların yazılı ve sözlü sınavda; diğer görevlere görevde yükselme suretiyle atanacak personelin ise yazılı sınavda başarılı olmaları gerekecek.

Yazılı sınav kurumların personel başkanlıklarınca yapılabileceği gibi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılabilecek. Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınavda en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılacak.

Yazılı sınavda kopya çekenler, kopya verenler veya bunlara teşebbüs edenler ile sınav kağıtlarına belirtici işaret koyanlar sınav salonundan çıkarılacak ve düzenlenecek bir tutanakla sınav kağıtları geçersiz sayılacak. Ayrıca bu kişiler hakkında disiplin işlemi de uygulanacak.

Müdür ve yazı işleri müdürü kadroları için yapılan yazılı sınavda, istenilen başarı puanından az olmamak kaydıyla, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınacak. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınavda ilgili personel, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından; 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak personelin sözlü sınav puanı tespit edilecek. Sözlü sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.

Aynı ana görev grubunun alt görev grubunun kendi içinde kalmak kaydıyla, ilgili personelin isteği ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşıyanlar, sınav yapılmaksızın diğer görevlere atanabilecekler.

Gruplar arası görevde yükselme niteliğindeki geçişler ile alt gruptan üst gruplara geçişler görevde yükselme sınavına tabi olacak.

Unvan değişikliğine tabi kadrolara yapılacak atamalar ile bu kadrolar arasındaki geçişler, ilgili kadro için düzenlenen unvan değişikliği sınavı sonucuna göre yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title