Haberler

Askeri At ve Köpeklere Dünya Standartlarında Tedavi İmkanı

TSK bünyesinde kullanılan at ve köpeklerin sağlık sorunları, Gemlik ilçesindeki askeri merkezde çözülüyor Merkeze getirilen hayvanlar, dünya standartlarına ulaşan kliniklerde alanında uzman personel tarafından iyileştiriliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) ihtiyaç duyulan eğitilmiş at ve köpeklerin yetiştirilip eğitildiği Gemlik ilçesindeki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi'nde, bu hayvanların tedavileri, kullanılan teçhizat bakımından dünya standartlarını yakalayan Hayvan Üretim, Araştırma, Teşhis ve Tedavi Merkezi'nde yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, merkezde bulunan en iyi cins eğitilmiş at ve köpekler ile TSK'ya bağlı birliklerden sevk edilen hayvanların her türlü hastalık, yaralanma, cisim yutma gibi sağlık sorunlarına, Hayvan Üretim, Araştırma, Teşhis ve Tedavi Merkezi Başkanlığında çare bulunuyor.

Askeri köpek ya da atların hastalığını belirleme ve yapılacak müdahalede kullanılan teçhizat bakımından dünya standartlarına ulaşan merkezde, alanlarında başarılarını kanıtlamış personel çalışıyor.

Merkez kliniklerinde, ordunun ihtiyacı at ve köpeklerin rutin muayeneleri, teşhis, tedavi ve araştırma çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Her türlü ameliyat ve endoskopik girişimlerin yapılmasına olanak sağlayan merkezde, kan analizleri ve dijital röntgen imkanları bulunuyor.

Ultrason ile gebelik muayenesi ve kısırlaştırma ameliyatları da gerçekleştirilen merkezde, bir de yenidoğan ünitesi yer alıyor. Burada, prematüre doğan hayvanlar belli bir süre kuvöze alınarak gözetim altında tutuluyor. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title