Haberler

Asitane, Kültürleri Harmanladı

Merkezi İstanbul’da bulunan Asitane Kültür, Sanat, Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin, “Kültür Harmanı” projesi çerçevesinde, İstanbul’dan Diyarbakır’a gelerek, Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 120 çocuğu ziyaret eden heyet, hem çocuklarla vakit geçirdi hem de çocuklarla birlikte yurdun bahçesine ağaç dikti.

Merkezi İstanbul'da bulunan Asitane Kültür, Sanat, Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin, "Kültür Harmanı" projesi çerçevesinde, İstanbul'dan Diyarbakır'a gelerek, Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 120 çocuğu ziyaret eden heyet, hem çocuklarla vakit geçirdi hem de çocuklarla birlikte yurdun bahçesine ağaç dikti.

Asitane Kültür, Sanat, Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin Eylül ayında başlattığı "Kültür Harmanı İstanbul'da Bir Hafta" projesi çerçevesinde, İstanbul'a götürülen Diyarbakır Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerine iade-i ziyaret yapıldı. Proje çerçevesinde, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır ve dernek başkanı Hasibe Turan'ın da aralarında bulunduğu bir grup, Diyarbakır'a gelerek, Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda bulunan 120 öğrenciyi ziyaret etti. Çocuklara hediyeler vererek, onlarla sohbet eden grup, daha sonra ise "Bereket Ormanı" projesi çerçevesinde yurdun bahçesine çocuklarla birlikte 150 ağaç dikti. Grup, daha sonra çocuklarla şehir turu da attı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da bir süre gruba eşlik ederek, çocuklarla sohbet etti. Kentin tarihi mekanlarını gezen çocukların sevinçleri görülmeye değerdi.

"YURTLAR ÇOCUK EVLERİNE DÖNÜŞMELİ"

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, Asitane Derneği ile ortak yürüttükleri "Kültür Harmanı" projesi çerçevesinde Diyarbakır'a geldiklerini belirterek, "Bu kapsamda geçtiğimiz eylül ayında 20 kız öğrencimiz Diyarbakır'dan İstanbul'a geldi ve biz onları bir hafta boyunca İstanbul'un çeşitli yerlerini gezdirerek, ağırladık. Asitane Derneği'nde bulundular. Belediye olarak biz de onları ilçemizde ağırladık. Daha sonra iade-i ziyarette bulunmak için bugün kendilerine hediyeler hazırlayıp, geldik. Sohbet etme fırsatımız oldu. Daha sonra onlarla birlikte kahvaltı yaptık. Onların sofrasına oturduk, sohbet ettik, şarkılarını dinledik. Bereket ormanı projesi kapsamında onlara 150 ağaç getirdik. Bunları yurdun bahçesine diktik. Daha sonra çocuk evlerini ziyaret ettik ve çok beğendik. Artık yurtların çocuk evlerine dönüşmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"AMACIMIZ BARIŞ SÜRECİNE KATKI SUNMAK"

Asitane Derneği Başkanı Hasibe Turan ise, derneğin 10'uncu yıl programları çerçevesinde "Kültür Harmanı" projesi gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Turan, "Amacımız ve hedefimiz Güneydoğu'da barış sürecinde yapılan çalışmalara katkı sağlamak. Destek mahiyetinde bir proje bu. Buradaki gençleri İstanbul'da misafir etmekti amacımız. Enteresan bir şekilde farkında olmadan yetiştirme yurdundaki kızlarımızı seçmişiz. Şimdi onlara iadeyi ziyarette bulunduk" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Diyarbakır İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title