Haberler

    Aşırı Sağ, Aşırı Sol, İslami Terör, Pkk, Dhkpc, Tkp/ml, Ülkücüler, Milli Görüş, Anadolu...

    AŞIRI SAĞ ŞİDDET Raporda İslam ve mülteci karşıtı parti AfD ile ilgili bilginin yer verilmediği gözlendi.

    AŞIRI SAĞ ŞİDDET

    Raporda İslam ve mülteci karşıtı parti AfD ile ilgili bilginin yer verilmediği gözlendi. Rapora göre Almanya'da aşırı sağ içerikli şiddet eylemlerinde artış oldu. 2014 yılına göre 2015 yılında aşırı sağ şiddet sayısı yüzde 42 oranında artış gösterdi. Aşırı sağcıların karıştığı şiddet olaylarının sayısı geçen yıl bin 402 olarak resmi kayıtlara geçti. Aşırı sağın işlediği toplam suç sayısı ise 2014 yılında 17 bin 20 iken bu rakam 2015 yılında 22 bin 960'a yükseldi. Bakan de Maiziere " Almanya'da ister sağ, ister sol isterse de İslami olsun aşırıların sayısı artış gösterdi. Anayasayı Koruma Teşkilatı sadece aşırı uçlara sempati duyanları değil, bunların karıştığı suçlarda da artış olduğunu tespit etti. Özellikle yabancı düşmanlığı fikri toplumun merkezine doğru kayması kaygı verici" dedi.

    IŞİD'E KATILANLAR

    Raporda aşırı sol örgütlerin polise ve emniyet kurumlarına yönelik saldırılarında da artış olduğu kaydedilirken, İslami terör örgütlerinin Almanya'daki sempatizanlarının sayısında da artış gösterdiği yer alıyor. Buna göre geçen yıl IŞİD saflarında savaşmak için Suriye ve Irak'a gidenlerin sayısı 820... Bunların sayısı 20'si 18 yaşın altında kız olmak üzere 32... Raporda ayrıca terör örgütleri PKK, DHKPC, TKP/ML ile birlikte, Ülkücüler, Milli Görüş, Anadolu Federasyonu, Almanya İslam Toplumu ve Türk Hizbullahı ile ilgili de bilgiler yer alıyor.

    YABANCI ÜLKE AJANLARI

    Almanya'da Rusya Federasyonu, İran ve Çin'e hem ekonomik hem de diğer alanlarda ajanlık faaliyeti yapıldığı raporda yer alırken Maassen, "Amerikan Askeri Haber Alma Teşkilatı NSA'nın ajanlık faaliyetlerine geçen yıl rastlamadık" dedi. NSA'nın Almanya'da Başbakan Angela Merkel de dahil 30 milyona yakın kişinin kişisel bilgilerini, maillerini ve telefonlarını takip edip dinlediği daha önceki yıllarda ortaya çıkmıştı. NSA'nın faaliyetlerini ortaya çıkarmak için meclis içinde araştırma komisyonu da kurulmuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Almanya Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title