Haberler

ARÜ'de Fidan Dikim Şenliği Düzenlendi

Güncelleme:

Ardahan Üniversitesi Genç TEMA Kulübü öğrencileri, yerleşke alanında yer alan Abdullah Gül Hatıra Ormanına 500 adet fidan dikti.

Türkiye'nin en güzel üniversite kampüslerinden biri olmaya aday nitelikleri ve özellikleriyle dikkat çeken Ardahan Üniversitesi Çamlıçatak Yerleşkesi her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Son olarak ARÜ yönetiminin hummalı çalışmalarının sonucunda yeni eğitim - öğretim sezonunda hizmet vermeye başlayan yeni yerleşke için ARÜ'lü öğrenciler de kolları sıvadı. Ardahan Üniversitesi Genç TEMA Kulübü öğrencileri, yerleşke alanında yer alan "Abdullah Gül Hatıra Ormanı"na 500 adet fidan dikti.

Ardahan Üniversitesi Genç TEMA Kulübü tarafından "1. Fidan Dikim Şenliği" adıyla düzenlenen program Ardahan Valiliği, Ardahan Üniversitesi ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Ardahan İl Temsilciliği ve Biz Ardahanlı Kadınlar Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirildi.

7 Kasım 2013 Perşembe günü ARÜ Çamlıçatak Yerleşkesi Spor Tesislerinde saat 14.00'dan itibaren başlayan etkinliğe Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, İl Jandarma Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ve ARÜ'lü akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

ARÜ'lü Öğrenciler "Bir Nefeste Sen Ver" Demeye Devam Ediyor

"Bir Nefeste Sen Ver" sloganıyla düzenlenen program, ARÜ Genç TEMA Kulübü Başkanı ve Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencisi Kadri Özalp ve ARÜ Genç TEMA Kulübü Başkan Yardımcısı ve Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencisi Abdullah Akbaş'ın konuşmalarıyla başladı.

ARÜ Genç TEMA Kulübü Başkanı Kadri Özalp, "Gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras, taze bir nefes ve kardeşlik duygusudur. Ayrıca bir ağaç gibi tek ve hür… Ve bir orman gibi kardeşçe yaşayabilmek ümidiyle…" diyerek, ARÜ Genç TEMA Kulübüne destek veren tüm kurumlara teşekkür etti. ARÜ Genç TEMA Kulübü Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş da organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Korkmaz: Öğrencilerimiz Yeni Yerleşkemizi Sahiplendiler

Programda kısa bir konuşma yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ARÜ'lü öğrenciler tarafından düzenlenen söz konusu etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birisini sizler için inşa ediyoruz. Öte yandan bugün genç arkadaşlarımız, öğrencilerimiz kampüse 'bismillah' derken aynı zamanda burayı sahiplenmişler. Bu kampüsü, ağaçlarla yeşillendirmek, toprağı vatanlaştırmak için çaba göstermişler. Bu beni çok mutlu etti. Ülkemizin her şeyi siz gençlersiniz" dedi.

Vali Azizoğlu: Ardahan Üniversitesi Yerleşkesinde Olmak ve Öğrencilerle Buluşmaktan Gurur Duyuyoruz

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Yerleşkesinde öğrenciler ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Bugün 25 sene önce mülkiyeye başladığım anı hatırladım. Böyle bir üniversite ortamında, üniversite ikliminde öğrencilerimizle olmak bize gurur veriyor. Sizleri Ardahan Üniversitesi'nin ayrıcalıklı öğrencileri olarak selamlıyorum." diye konuştu. Ayrıca Vali Azizoğlu, Ardahan ili çevresindeki ormanlık alanların her geçen gün daha da genişlediğine dikkat çekerek, önümüzdeki bir ay içinde Ardahan'da dikili ağaç sayısının 1 milyona ulaşacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından 500 adet fidan protokol üyeleri ve ARÜ'lü öğrenciler tarafından "Abdullah Gül Hatıra Ormanı"na dikildi.

Yeni Kampüsteki Yeşillendirme Çalışmaları Devam Edecek

"1. Fidan Dikim Şenliği" hakkında bilgi veren Ardahan Üniversitesi Genç Tema Kulübü Danışmanı Öğretim Görevlisi Handan Özcan Arslan, "ARÜ Genç Tema Kulübü olarak ilk fidan dikimimiz bu… Daha yeni bir kulübüz. Bununla ilgili daha çok çalışmalar yapmak istiyoruz. Özellikle gelecek yıl Nisan ayında buranın hem ilk şartlarına hem de toprağına uygun olarak daha büyük boyda fidanlar getirip Abdullah Gül Hatıra Ormanı'nı güzelleştirmeyi hedefliyoruz." diyerek, ARÜ'lü öğrencilerle birlikte Çamlıçatak Yerleşkesi'ndeki yeşillendirme çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seyfettin Azizoğlu Abdullah Gül Tema Vakfı Ardahan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title