Haberler

Artvin?de Rekor Fiyat: 800 Kiloluk Boğa 50 Bin Liraya Satıldı

Artvin'de her yıl düzenlenen boğa güreşlerinde bir çok kez birinciliği kazanan 800 kilogramlık Rüzgar isimli boğa 50 bin TL'ye satıldı.

Artvin'de her yıl düzenlenen boğa güreşlerinde bir çok kez birinciliği kazanan 800 kilogramlık Rüzgar isimli boğa 50 bin TL'ye satıldı.

Artvin merkez ve ilçelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri bölgede büyük bir sektör oluşturuyor. Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, ayak ve deste olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen boğa güreşleri yoğun ilgi görüyor.

BOĞAYA REKOR FİYAT: 50 BİN TL!

Bu yıl 36' ncısı düzenlenecek olan Artvin Kafkasör Festivali öncesinde kentte boğa satışları da başladı. Daha önce yapılan boğa güreşlerinde birçok kez birincilik alan 800 kilogramlık Rüzgar da, boğa fiyatlarının 20-35 bin lira arasında değiştiği Artvin'de rekor fiyatla alıcı buldu. Boğa sahibi Hafız Güven, Rüzgar'ı, 50 bin liraya İstanbullu işadamı Aziz Yiğit'e sattı. Yaklaşık 10 yıldır boğacılık yaptığını anlatan Hafız Güven, 'Boğacılık bize atalarımızdan kalma bir armağandır. Evde çocuğuma nasıl bakıyorsam Rüzgar'a da öyle baktım' dedi. Boğa için yapılan yıllık harcamanın 15 bin TL'yi bulduğunu ifade eden Güven, 'Ama bu değer parayla ölçülmez. Rüzgar benim ilk göz ağrım. Rekor ücretle satıldı. Alana da hayırlı olsun' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title