Haberler

Artvin?de Çevreciler Yine Sokakta

Artvin'de çevreciler yine sokakta ARTVİN'in Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı halkının mücadelesi devam ediyor.

Artvin'de çevreciler yine sokakta

ARTVİN'in Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı halkının mücadelesi devam ediyor. ÇED raporunun geçen yıl iptal edilmesi sonrasında şirketin madencilik faaliyeti için yeniden girişimde bulunması, Orman Bölge Müdürlüğü'nun de buna izin vermesi çevrecilerin tepkisini neden oldu.

Yeşil Artvin Derneği'nin hukuksal mücadelesi sonrasında geçen yıl Rize İdari Mahkemesi'nin ÇED raporlarını iptal etmesinin ardından faaliyeti durdurulan maden şirketinin şimdi de konkasör ve teleferik kurmak için yaptığı başvuruların Orman Bölge Müdürlüğü'nden onay alması Artvin'de çevrecileri ayağa kaldırdı. Öğle saatlerinde çok katlı otopark önünden toplanan yaklaşık 400 kişi, pankart ve sloganlar eşliğinde Orman Bölge Müdürlüğü binası önüne yürüdü. İnönü Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatan grubun 'Madene hayır' pankartı açmak istemesi üzerine çevrecilerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin çekilmesi sonrasında Orman Bölge Müdürlüğü önüne pankartı asan çevreciler adına açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan şunları söyledi: "2007 yılından bu yana inat ve ısrarla Cerattepe'de orman katliamı yapmaya çalışan Orman Bölge Müdürlüğü'ne karşı ormanları Artvin halkı korumaya çalışmaktadır. Cerattepe'de 2007? de mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı, 2014 yılında da Mersivan-Oruçlu yolunda ve Cerattepe'de Artvin halkının karda-kışta direnişi ormanları kurtarmıştır. Bu inanılır gibi değil. Yaşananlar Orman Bölge Müdürlüğü'nün düşürüldüğü sefaleti göstermektedir. Ülkenin en köklü kurumlarından ve en büyük zenginliğimiz olan ormanlarımızı korumakla görevli bir kurumun bu hale düşürülmesine sebep olan idarecileri kınıyoruz, şikayet ediyoruz. Görevlerini kötüye kullanan bu kamu zararlılarından elbette hesap soracağız."

'Müdür simit sat onurlu yaşa', 'Artvin'de maden istemiyoruz' ve 'Direne direne kazanacağıö gibi sloganlar atan kalabalık basın açıklaması sonrasında dağıldı.

BAYRAKTUTAN'DAN YAZILI AÇIKLAMA

Bu arada Ankara'da bulunan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'da konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Bayraktutan açıklamada, 'Artvin'de ağaç katliamında rolü olan ve asıl talimatı veren kişinin kim olduğunu biliyoruz. Ağaçlara dokunacak olanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. Buna imza atan, ağaçları ve çevreyi yok etmek isteyen kimse hangi makamda olursa olsun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Eğer Artvin'de bu mücadele neticesinde bir tek kişinin burnu kanarsa bunun sonuçlarına herkesin katlanacağının ilin Milletvekili olarak bilinmesini isterim. Artvin'i korumak için hukuk çerçevesi içerisinde yapılması gereken her şey yapılacaktır. Artvin halkının bu haklı mücadelesinin yanında bedeli ne olursa olsun duracağımö ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Bayraktutan Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title