Haberler

Artvin'de Ayının Saldırdığı Kişi Yaralandı

Güncelleme:

Artvin'de mantar toplarken ayı saldırısına uğrayan ve ayıyla boğuşan kişi yaralandı. Yaşlı adamın ayı ile mücadelesi, Leonardo DiCaprio'nun oynadığı, Diriliş filmini hatırlattı.

Artvin'de mantar toplarken ayı saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.

AYIYLA BOĞUŞTU

Şavşat ilçesine bağlı Şen köyünde ormanlık alanda mantar toplayan Nafiz Zengin (68), aniden karşısına çıkan ayının saldırısına uğradı. Kolu ve bacağından aldığı darbelerle yaralanan Zengin, bir süre ayıyla mücadele etti.

AYI KORKUP KAÇTI

Ayının korkarak bölgeden uzaklaşmasının ardından Zengin, bir süre yürüyerek yakınlarından yardım istedi. Kısa süre sonra yakınları tarafından ormanlık alandan alınan Zengin, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Şavşat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kolu ve bacağına 20 dikiş atılan Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesi ile tatil için Bursa'dan Artvin'e geldiklerini bildirdi.

"DİŞLERİNİ VÜCUDUMA GEÇİRDİ"

Zengin, iki arkadaşıyla mantar toplamak için ormanlık alana gittiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızla belirli aralıklarda ayrılarak mantar toplamaya başladık. Bir süre sonra aniden üzerime doğru koşan bir ayının geldiğini gördüm. Ayının bir anda üzerime atlamasıyla yere düştüm. Pençelerini koluma, bacağıma saplamaya ve ısırmaya başladı. Bir süre yerde ayıyla boğuştum. Dişlerini vücuduma geçirdi. Canımın yanmasıyla birlikte avazım çıktığınca bağırdım. Birkaç saniye sonra ayı korkmuş olacak ki üzerimden kalkıp hızla ormana doğru kaçmaya başladı. Böylece ayıdan son anda kurtuldum. Yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ayıyla boğuşurken bir an öleceğimi düşündüm. Allah'ıma şükürler olsun beni aileme bağışladı."

"GECE DIŞARI ÇIKAMAZ OLDUK"

Son yıllarda köylerinde ayı popülasyonun arttığını da vurgulayan Zengin, şunları kaydetti:

"Ayıların yasalarla devlet tarafından koruma altında olduğunu biliyoruz. Yaban hayvanları gündüz bahçelerime ve evlerimizin önüne kadar geliyorlar. Köylüler olarak gece dışarı bile çıkamaz olduk. Yaban hayatına köylüler olarak sahip çıkıyoruz ama zaman zaman insanlara, hayvanlarımıza ve bahçelerimize zarar veriyorlar. Devletimizden zararların karşılanması noktasında yardım bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Şavşat Artvin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title