Haberler

Arnavutluk'taki Çadırlı Protesto

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, geçen hafta cumartesi günü başlayan çadırlı protesto bugün de sürdü.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, geçen hafta cumartesi günü başlayan çadırlı protesto bugün de sürdü.

Ana muhalefetteki Demokrat Parti tarafından düzenlenen ve başbakanlık binası önünde devam eden protestoya, Demokrat Parti Genel Başkanı Lulzim Başa, eski Başbakan ve Demokrat Parti milletvekili Sali Berişa'nın yanı sıra yüzlerce muhalefet yanlısı vatandaş katıldı.

Protestocular hükümeti istifaya çağırırken, haziran ayında yapılacak genel seçimlere geçici hükümet ile gitmek istediklerini belirtti.

Lulzim Başa, alanda yaptığı konuşmada, geçici hükümet kurulması yönündeki isteklerinde "ısrarcı" olduklarını yineledi.

Bugün ve yarının mücadelesi için vatandaşlara "sıralanmaları" çağrısında bulunan Başa, "Demokrat Parti, Mecliste kendisine düşen görevi yerine getirmiştir. Suç ve yolsuzluğu korumayan, ona karşı savaşan özgür bir adaletin yollarını açan anayasa değişikliklerinden gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, muhalefet milletvekillerinin boykot ettiği Meclisin bugünkü oturumunda konuşan Başbakan Edi Rama ise muhalefetin taleplerine karşı çıktı.

Rama, adalet reformu olmadan daha fazla ekonomi, istihdam, yabancı yatırım ve refah olamayacağını dile getirerek, "Muhalefet kendi gölgesini takip ederek zaman kaybetmiştir. İnsanları protestoya çağıranlar, misyonumuz ve hedeflerimizle alakalı değiller." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Sali Berişa Arnavutluk Tiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title