Haberler

Arnavutluk'ta "Şiddet İçeren Aşırıcılığa Karşı Mücadele" Zirvesi

Arnavutluk İçişleri Bakanı Saymir Tahiri, "Şiddet içeren aşırıcılığa karşı savaşmamız ve ılımlı bir sosyal tabaka oluşturulması için dini liderlere çok büyük iş düşüyor" dedi.

Arnavutluk İçişleri Bakanı Saymir Tahiri, "Şiddet içeren aşırıcılığa karşı savaşmamız ve ılımlı bir sosyal tabaka oluşturulması için dini liderlere çok büyük iş düşüyor" dedi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da başlayan "Şiddet İçeren Aşırıcılığa Karşı Mücadele" zirvesine Arnavutluk İçişleri Bakanı Saymir Tahiri, Kosova İçişleri Bakanı Skënder Hyseni, Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Dragan Mektiç, ABD Sivil Güvenlik Demokrasi ve İnsan Hakları Sekreter Yardımcısı Sarah Sewall, bazı ülkelerden temsilciler katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan Arnavutluk İçişleri Bakanı Tahiri, bu zirvenin Tiran'da yapılmasının, Arnavutluk ve bölge ülkelerinde şiddet içeren aşırıcılıkla mücadele konusunda ne kadar hassas olduklarının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Şiddet içeren aşırıcılığın uluslararası bir problem olduğunu belirten Tahiri, "Arnavutluk olarak bu mücadelede uluslararası müttefiklerimizle birlikte hareket ve mücadele ediyoruz. Şiddet içeren aşırıcılık konusunda Balkan ülkeleri ithal konumunda olsa da bir gün aynı problemi kendi bölgemizde yaşamayacağımız anlamına gelmez. Bunun için bu meseleye şimdiden bir önlem almamız gerekiyor" diye konuştu.

Birlikte yaşamaya Arnavutluk'un güzel bir örnek olduğuna dikkati çeken Tahiri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde değişik nedenlerden dolayı şiddet içeren aşırıcılığı teşvik edenler var. Bu konuda şiddet içeren aşırıcılığa karşı savaşmamız ve ılımlı bir sosyal tabaka oluşturulması için dini liderlere çok büyük iş düşüyor."

ABD Sivil Güvenlik, Demokrasi ve İnsan Hakları As Sekreter Yardımcısı Sarah Sewall da şiddet içeren aşırıcılığın global bir sorun olduğunu belirterek buna karşı mücadele konusunda global bir işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sewall, terörün sınır tanımadığını, onun Batı Balkan ülkeleri için de büyük bir problem teşkil ettiğini ve dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Son günü çalıştay olmak üzere 3 gün sürmesi beklenen "Şiddet İçeren Aşırıcılığa Karşı Mücadele" zirvesinin ikinci gününde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın da bir konuşma yapması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutluk Kosova Tiran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title