Haberler

Armutçuk İle Lale Adası Arasına Köprü Yapılacak

Güncelleme:

Ayvalık Belediyesi Gönül Yoluna köprü yaptıracak. Planı ve projesi hazırlanan köprü, Armutçuk ile Lale adasında inşa edilecek.


Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilk kez köprü projesini başkanlık görevindi tebrik etmek üzere kendisini ziyarete gelen Hava Kuvvetleri eski komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'ya anlattı.

Armutçuk ile Lale Adası arasındaki dolgu yola 30 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde bir köprü yaptırılacağını anlatan Gençer, denizin de 4 metre daha derinleştirilerek iç denizde sirkülasyonunun sağlanacağını söyledi.

Yaptırılacak köprünün altından balıkçı teknelerinin de rahatlıkla geçebileceğini ifade eden Gençer, köprü projesiyle birlikte yolun her iki tarafına da dolgu yaparak plaj haline getirmeyi planladıklarını anlattı.

Başkan Gençer, "Dolgu yapılan alanlarda sörf okulları, kafeteryalar, plajlar ve bisiklet yollarının da olacağı bir proje düşünüyoruz. Hazırlanan proje taslak bir proje. Duruma göre köprünün uzunluğu 50 metrelere kadar uzatılabilir ancak uzmanlar bu ölçülerin yeterli olacağını söylüyor. Biz büyükşehir belediyesi ile görüşerek bu projeyi buraya uygulayacağız" dedi.

Armutçuk ile Lale Adası arasında yapılacak köprünün Ayvalık'a renk katacağını da bildirdi.
Eki Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına,yapılacak projenin güzel bir uygulama olacağını söyleyerek, başkan Rahmi Gençer'e yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyarette Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve meclis üyesi Ufuk Ova'da hazır bulundular

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title