Haberler

    Arm Cortex-A72'nin Teknik Detayları

    Cortex-A57'den daha hızlı, daha verimli ve daha tasarruflu olarak ön plana çıkan Cortexs-A72'nin detayları ortaya çıktı.

    Furkan Yaldız - -

    Önde gelen işlemci üreticilerinden ARM, Şubat ayında geliştirmiş olduğu yeni ARM Cortex-A72'yi duyurmuştu. 64-bit ARM v8-A tasarımını kullanan işlemci birkaç ay sonra tüm teknik özellikleriyle gözler önüne serildi.


    Elde edilen bilgilere göre Cortex-A72 beklendiği gibi Cortex-A57'den daha hızlı, daha verimli ve daha tasarruflu olarak ön plana çıkıyor. Aynı zamanda ARM Cortex-A72, selefine göre %20 daha güçlü performans sergiliyor. Söz konusu işlemci iş yüküne bağlı olarak %20 ve %60 arasında frekans hızı artışı olabiliyor. İşlemci 16nm FinFET üretim teknolojisi ile geliştirilmesi de performansa olumlu etki yaratıyor. Performans açısında bir hayli geliştirilen Cortex-A72, enerji verimliliği açısından da %18 %30 oranında daha iyi verim vaat ediyor.


    Öte yandan bu derece yüksek performans sergileyen Cortex-A72'nin aynı zamanda tasarruflu olması da dikkat çekiyor. ARM Cortex-A72'nin Inter Broadwell işlemcisinden %75 daha az güç tükettiği belirtiliyor. Cortex-A72 sistem çipi 4K video kaydını da destekliyor.




    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title