Haberler

Arjantinli Firari Eski İstihbaratçı Stiuso'nun ABD'ye Kaçtığı Belirlendi

BUENOS AİRES (AA) – Buenos Aires'teki Arjantin Yahudi Derneği'ne (AMIA) 1994 yılında düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma yürüten savcı Alberto Nisman'ın ocak ayında evinde ölü bulunmasına ilişkin ifadeye çağrıldıktan sonra ülkeden kaçan eski Arjantin İstihbarat Teşkilatı (SIDE) Harekatlar Genel Direktörü Antonio Jaime?Stiuso'nun, 19 Şubat'ta Brezilya üzerinden ABD'ye gittiği belirtildi.

BUENOS AİRES (AA) – Buenos Aires'teki Arjantin Yahudi Derneği'ne (AMIA) 1994 yılında düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma yürüten savcı Alberto Nisman'ın ocak ayında evinde ölü bulunmasına ilişkin ifadeye çağrıldıktan sonra ülkeden kaçan eski Arjantin İstihbarat Teşkilatı (SIDE) Harekatlar Genel Direktörü Antonio Jaime?Stiuso'nun, 19 Şubat'ta Brezilya üzerinden ABD'ye gittiği belirtildi.

Brezilya İnterpol Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Stiuso'nun Nisman davasında ifade vermeye çağırıldıktan birkaç saat sonra ülkeden ayrıldığı ifade edildi.

Yerel C5N televizyonu tarafından yayınlanan habere göre, Stiuso'nun İtalyan pasaportu kullanarak Brezilya'nın Porto Alegre şehrinden Miami'ye gittiği kaydedildi.

Stiuso'nun AMIA'ya düzenlenen terör saldırısına dair yürütülen soruşturmada adının geçtiği, ayrıca hakkında "kaçakçılık, haksız kazanç sağlama ve bazı şirketlerle kara para aklama bağlantılı şüpheli ilişkileri olduğu" gibi suçlamalar bulunduğu belirtiliyor.

Geçen yıla kadar ülkenin en güçlü isimlerinden biri olarak kabul edilen Antonio Stiuso'nun ocak ayında savcı Alberto Nisman'ın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesiyle ilgisi olduğu yönündeki iddiaların kendisi için bir dönüm noktası olduğu ifade ediliyor.

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner de, BM Genel Kurulu'nun 70. Dönem genel görüşmelerinde yaptığı konuşmada, eski istihbarat yetkilileri ve Stiuso'nun ABD'de ikamet ettiklerini ima ederek ABD'nin bu isimlerin nerede olduklarına dair bilgi vermesini istemişti.

Kirchner hükümeti tarafından ABD'li yetkililere gönderilen mesajlarda Arjantin'in bu konudaki taleplerinin kurumların en üst yetkililerinin imzasıyla gizli değil, kamuya açık olarak dile getirildiği vurgulanmış ve Amerikalı yetkililerden de aynısının beklendiği ifade edilmişti.

Arjantin hükümeti, ABD'yi, Stiuso'nun yakalanması konusunda işbirliği yapmamakla suçluyor.

Stiuso'nın bir dönem Harekatlar Genel Direktörlüğü'nü yaptığı SIDE, ocak ayında Nisman'ın öldürülmesinden sonra Devlet Başkanı Kirchner tarafından feshedilmiş ve yerine Federal İstihbarat Teşkilatı (AFI) kurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Alberto Nisman Buenos Aires Arjantin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazar günleri döviz büroları açık mı? Döviz bürosu Cumartesi ve pazar günleri çalışıyor mu 2024? Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title