Haberler

Arjantin'de 1994'de Düzenlenen Terör Saldırısı

BUENOS Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman, 18 Temmuz 1994'de ülkenin en kanlı terör saldırısının hedefi olan Arjantin-İsrail Derneğinin (AMIA) üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

BUENOS Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman, 18 Temmuz 1994'de ülkenin en kanlı terör saldırısının hedefi olan Arjantin- İsrail Derneğinin (AMIA) üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

Timerman, AMIA'ya gönderdiği mektupta, dernek liderlerini, terör saldırısının ortaklaşa soruşturulması için Arjantin'in İran ile vardığı anlaşmayı engellemelerinden ötürü eleştirerek, AMIA üyeliğinden ayrılma kararı aldığını belirtti.

Dışişleri Bakanı, mektupta, "Bir zamanlar gurur duyduğumuz, şimdiyse bizi mahçup eden derneğin üyeliğinden ayrılıyorum" ifadesini kullandı.

Timerman, 1994'de 85 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının ortaklaşa soruşturulması için 2013 yılında İran ile varılan anlaşmayı destekliyordu.

Ortak "hakikat komisyonu"nun kurulması için varılan anlaşma Arjantin meclisi tarafından kabul edilmiş, ancak ülkede iki mahkemenin, bunun anayasaya aykırı olduğuna hükmetmesi üzerine hayata geçirilememişti.

AIMA, saldırının şüphelilerini yetkililere teslim etme ve işbirliği yapma konusunda başarısız olan Tahran yönetimiyle yapılan bu anlaşmayı eleştiriyordu.

Saldırıyla bağlantısı olduğundan şüphelenilen eski İranlı yetkililerin, senelerdir İnterpol'ün arananlar listesinde yer aldığı biliniyor.

Saldırıyı soruşturan Arjantinli Başsavcı Alberto Nisman, 18 Ocak'ta evinde ölü bulunmasından günler önce Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner ve Dışişleri Bakanı Hector Timerman'ı, Tahran ile ticari ilişkilerin zarar görmemesi için saldırıların arkasında olduğu iddia edilen İranlı yetkililere siper olmakla suçlamıştı.

Arjantin'de eski Devlet Başkanı Nestor Kirchner tarafından göreve atanan Nisman'ın, ölümünden birkaç gün önce muhalefet partisinin bazı üyelerine, kanıt olarak kullanılacak belgeler ele geçirdiğini söylediği de iddia ediliyordu.

İran, saldırıyla bağlantısı olduğu iddialarını reddediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Arjantin İsrail Tahran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title