Haberler

Arınç: Dumanlı ve Karaca Tutuksuz Yargılanmalı

Güncelleme:

Cemaat'e yönelik 14 Aralık operasyonu hakkında konuşan Bülent Arınç, "Tutuksuz yargılanmalarının ben şahsen daha doğru olacağını düşünüyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TUTUKSUZ YARGILANMALARI LAZIM"

14 Aralık operasyonuna ilişkin konuşan Arınç, "Bir insanı bir gün bile şahsi hürriyetinden uzak tutmak doğru değildir. Ellerindeki delil nedir bilmiyorum, ne kadar ciddidir bilmiyorum, ne kadar ağırdır bilmiyorum ama konuşulanlara bakarsak tutuklamanın istisnai olması lazım. Yani tutuksuz yargılanmalarının ben şahsen daha doğru olacağını düşünüyorum. Tutuksuz yargılanmaların Türkiye'nin adaleti bakımından veya halkın vicdanını tatmin etme bakımından daha uygun olacağını şahsi olarak ifade edebilirim." dedi.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları;

Vergi salmaya teşebbüs ediyorlar, yol kesmek istiyorlar, hatta resmi damgalı mektuplar göndererek 'sen şuraya gel' diyorlar. Bir bu dille çözüm sürecini götüremeyiz. Vatandaşın can ve mal emniyeti olmadıkça, silahlar susmadıkça çözüm sürecinden sağlıklı olarak bahsedilemez. Çözüm süreci 77 milyonun meselesidir sadece HDP'nin değil.

14 ARALIK OPERASYONU

Suç delillerini görmedim. Avukatların açıklaması yanlı olabilir. Benim önüme bu kişiler hakkındaki suç delilleri şunlardır diye kimse bir şey getirmedi. Bizler ilkeli siyaset yapmayı edinmiş kişileriz. Bu kişilerin neyle suçlandıkları konusunda kısmen bilgilerimiz var.

Tahşiyeciler diye bir grup çıkmış. Gülen ve çevresindekilerle ihtilafları olmuş. Hedef gösterilmişler. Aramada silah vs. tespit edilmiş. El bombaları üzerindeki parmak izlerinin emniyete ait olduğu iddiası var. Zaman ve STV'de kendilerinin hedef gösterildiği iddiası var. Bunun dışında kim ne yapmış bilmiyorum. Bilmeme de gerek yok. Bu olayların benzerleri 6-7 senedir Türkiye'de dava konusu oldu. Ergenekon, Balyoz…

"TUTUKSUZ YARGILANMALARININ DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

O davalar sırasında hep dedim ki: Tutuklama istisnaidir, tutuksuz yargılanma asildir. Ağır bir suçun işlenmesi halinde mesela Yasin Börü olayında kamera görüntüsü var, çok acı bir olay. Burada tutuklamazsanız insanlığa, adalete karşı suç işlemiş olursunuz.

Bunun dışındaki suçlarda kitap yazmak, TV dizisi yapmak gibi olaylarda, delilleri yok etme endişesi yoksa tutuksuz yargılanma asıl olmalıdır. Bir insanı bir gün bile şahsi hürriyetinden uzak tutmak doğru değildir. Konuşulanlara bakılırsa tutuklamanın istisnai olması lazım. Tutuksuz yargılanmalarının daha doğru olduğunu düşünüyorum. İddianame yazılmadığı sürece delillerin en kadar ciddi olduğunu bilemeyiz. Tutuksuz yargılanmanın Türkiye'nin adaleti ve halkın vicdanını tatmin etmek açısından daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Bülent Arınç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500

Yorumlar (23)

???:

Geçti Borun pazarı sür eşşeğini Niğdeye. Halk nezdinde itibarin kalmadı artık. Bu saatten sonra boşuna günah çıkarmaya çalışma. Sadece sen değil senin dışında birçok milletvekili de herşeyin farkında ama korkunuzdan ses çıkaramıyorsunuz.

30
2
yanıtYanıtla
SelimmobilWeb@haberler.com:

Yapmacik hareketlerle hesaptan kurtulamazsin Arinc Sende bal gibi zalimin yaninda ve Suc ortagisin

23
3
yanıtYanıtla
Asii:

Eveeeet, Bülent arinc beyin vicdani kendini herhalde rahatsiz etmeye basladi. . . . . Sebebine gelince. . . . . AKP Basdanismani YiGiT BULUT Tahsiyecileri iLK OLARAK TESHiR EDECEK - MiT TEHLiKEi GRUP ACIKLAMASI YAPACAK (YIL 2009) AKP BAKANI SORUSTURMA ACACAK AKP nin YOLSUZLUK TAN UZAKLASTIRILAN BAKANI Operasyonu yönetecek veeee 2010 yilinda bu olaydan bahsedenler icerde yatacak öylemiii____ ALLAHA iNANAN VE ONDAN KORKAN iNSANLARIN ViCDANI SIZLAMALI ??? ZALiMLER iCiN YASASIN iNSAALLAH CEHENNEM !!!

24
1
yanıtYanıtla
VELİ:

Yargıya açık açık müdahale etkileme siyasi ağırlık koyma. . . . Halk bu insanları vekil diye mi seçti . kral diye mi

23
1
yanıtYanıtla
Demokrat:

Vay utanmaz yalakalık kölesi, sen hokkabaz padişahının intikamına mı karşı geliyorsun.

19
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

Hasabına gelene ağla, hesabına gelmeyeni ise yerin dibine koy. . İşte bülent arınç ve ona inanan koyun mantığı

18
4
yanıtYanıtla
yücel düzgüneyMobil-ANDROID:

Bülent Arınç her zaman olduğu gibi doğruyu doğru bildiği meseleyi eleştiren anlatabilen bir kişiliğe sahip.Bence doğru söylüyor.

9
13
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Yargicta hakimde sizsiniz siz oyle diyorsaniz oyle olur sorun yok sorun Allah bu ulkeyi sizden kurtarsin

20
2
yanıtYanıtla
YOLCU:

Sn arinc DUYDUMKI CEHENNEMDE SIZIN VE SIZINGIBILER ICIN YENI BIRYERIN INSAATI BASLAMIS ODUNSUZ YANAN DEVAMLI ATES VARMIS NE KADAR AYAKKABI KUTUSU NE KADAR PARA NE KADAR MAZLUM HAKKI OKADAR ATES IYIMI

17
3
yanıtYanıtla
HrkMobil-ANDROID:

Devlette her kafadan ses çikmamalı Başbakanımız ayrı Adalet Bakanımız ayri siz ayrı konusursaniz bir kısım çevrelere konuşma hakkı doğar

17
3
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title