Haberler

Arınç, Kaynaşlı seçim irtibat bürosunu ziyaret etti -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı belediye başkan adaylarının, başka partilerden aday olup, seçilmesi halinde AK Parti'ye geçme vaadinde bulunmasının doğru olmadığını belirterek, "Milli Nizam'da başladım, Milli Selamet'te devam ettim, Fazilet'te milletvekili oldum ama Fazilet Partisi kapanınca, gidip hocamın elini öptüm ve AK Parti ile bu ülkeye hizmet etmek istediğimi söyledim. Dışarıda konuşulanlara bakmayın siz ama gözlerinin yaşardığını ve bize dua ettiğini biliyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı belediye başkan adaylarının, başka partilerden aday olup, seçilmesi halinde AK Parti'ye geçme vaadinde bulunmasının doğru olmadığını belirterek, "Milli Nizam'da başladım, Milli Selamet'te devam ettim, Fazilet'te milletvekili oldum ama Fazilet Partisi kapanınca, gidip hocamın elini öptüm ve AK Parti ile bu ülkeye hizmet etmek istediğimi söyledim. Dışarıda konuşulanlara bakmayın siz ama gözlerinin yaşardığını ve bize dua ettiğini biliyoruz" dedi.

Çeşitli açılışlara katılmak üzere Düzce'ye gelen Arınç, Kaynaşlı ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında vatandaşlara hitap etti.

İlçedeki Saadet Partisi adayının, seçilmesi halinde AK Parti'ye geçeceğini söylediğini anlatan Arınç, bunu doğru bulmadığını söyledi.

Arınç, Kaynaşlı'da AK Parti'nin en yüksek oyu aldığını ve bu başarının devam edeceğini vurguladı.

"Keşke her yer Kaynaşlı gibi olsa, AK Parti'ye destek, Kaynaşlı'daki gibi canlı olsa" diyen Arınç, "Bu, her zaman devam edecek. Buradaki güzel insanlarımızdan her zaman destek alacağımıza inanıyorum. Çünkü sizler de hükümetin güçlü olmasını, inançlı olmasını, kararlı olmasını hep birlikte istiyoruz. insanımızın karakteri neyse, hükümetimizin karakteri de öyle" ifadesini kullandı.

Arınç, bütün düşmanlıklara rağmen AK Parti'nin 11 yıldır dimdik ayakta durduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin hiçbir zorluk karşısında eğilmediğine işaret eden Arınç, "Bütün düşmanlıklara rağmen hamdolsun savrulmadık. Hala Başbakanımız çok başarılı ve kararlı. Ne iftiralar, ne yolsuzluk iddiaları, ne bugüne kadarki darbe teşebbüsleri, ne parti kapatmalar, bu partiyi içinde bölme çalışmalarının zerre kadar etkisi oldu. Yel, kayadan ne koparırsa onu bile AK Parti'den koparamadılar. Dimdik ayaktayız, milletimizin gözünde ve duasındayız" diye konuştu.

Arınç, şöyle devam etti:

"Bugüne kadarki mitinglerimizin üç mislini, beş mislini yapıyoruz. İnsanlar, daha çok sarılıyorlar. 'Size haksızlık yapılıyor, biz sizin yanınızdayız' diyorlar. Kaynaşlı da bundan geri kalmayacak. Siz, bize inanıyorsunuz, biz de size inanıyoruz. Milletimizin hayır duası arkamızda, bizi kimse yıkamaz Allah'ın izniyle.

Bu, bir yerel seçim ve bayrak yarışıdır. Bayrağı da yeni bir kardeşimize vereceğiz ve daha hızlı koşmaya çalışacak. Bu tür değişiklikler oluyor, hiçbir arkadaşımızın eksikliği yok Allah için. Biliyorsunuz üç dönem şartı bizim için de var. Ben de 2015'te Allah'ın izniyle, ömür verirse genç bir arkadaşıma yerimi devredeceğim ve bundan iftihar duyacağım."

-"Tokat atsalar incinmeyiz, elimizi bile kaldırmayız"-

Bülent Arınç, kendilerini eleştiren Saadet Partisi yöneticilerine asla kırgın olmadıklarını söyledi.

İlçedeki Saadet Partisi adayının, seçilmesi halinde AK Parti'ye geçeceği vaadinde bulunarak vatandaşları etkilemeye çalıştığına dikkati çeken Arınç, "Başka yerlerde bir başka partiden aday olan kimsenin, seçildikten sonra AK Parti'ye geçeceğini söylemesi, halkı etkilemek içindir. Bu, doğru bir şey değil. Bizim Kaynaşlı'da tek bir adayımız var ve o kazanacak. Günahını almayayım ama Saadet Partisi adayının, bizimle bir geçmişi var ve böyle sağda solda konuşmaları olmuş. Hiç önemli değil ama bizim bir prensibimiz var. AK Parti'den ayrılan ve başka bir yerde siyaset yapanı kabul etmiyoruz" dedi.

Bu durumun Saadet Partisi için bir eksiklik olmadığını belirten arınç, "Ben, Erbakan hocamla 35 yıl birlikte siyaset yaptım. Elini öperek ayrıldım, o da sırtımı sıvazladı. Öldüğü güne kadar saygıda kusur etmedim, o da bize dua etmekten geri durmadı. Allah ona rahmet eylesin, eşine rahmet eylesin, arkadaşlarından ahirete intikal edenlere rahmet eylesin" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları kaydetti:

"Onlar, ahlak abidesi insanlardı. Ülkeye çok büyük hizmetleri oldu. Ben de hamdolsun Milli Nizam'da başladım, Milli Selamet'te devam ettim, Fazilet'te milletvekili oldum ama Fazilet Partisi kapanınca, gidip hocamın elini öptüm ve AK Parti ile bu ülkeye hizmet etmek istediğimi söyledim. Dışarıda konuşulanlara bakmayın siz ama gözlerinin yaşardığını ve bize dua ettiğini biliyoruz. Bütün haklarımız, varsa helal olsun, o bize hakkını helal etti.

Saadet Partisi'ne 'kötü' diyemem, onlar bizim kardeşlerimiz, dostlarımız. Ayrı bir partide siyaset yapıyorlar. Bizi eleştiriyor olabilirler, biz onları hiç eleştirmeyeceğiz. Bizim işimiz hizmet, dostlarımızla ve arkadaşlarımızla aramızda soğukluk olsun istemeyiz. Kamalak hoca ne derse desin, onlar bizim kardeşimiz. Tokat atsalar incinmeyiz, elimizi bile kaldırmayız ama biz AK Parti'de hizmet ediyoruz. Ülkeye hizmeti, AK Parti'de bulduk, iktidarı, dünya itibarını AK Parti'de bulduk. Demokratikleşmeyi AK Parti'de bulduk, darbecilerle mücadeleyi AK Parti'de bulduk, başörtüsü zulmünü sonlandırmayı AK Parti'de bulduk hamdolsun. O yüzden bizim işimiz millet, gücümüz millet."

-Dizi setine ziyaret-

Konuşmasının ardından Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret eden Arınç, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra kent merkezinde çekimleri devam eden, TRT'de yayınlanan "Bir Yusuf Masalı" dizisinin setine geçen Arınç, oyuncularla ve set ekibiyle sohbet etti.

Diziyi çok beğendiğini kaydeden Arınç, pazar günleri programı olmadığı taktirde diziyi kaçırmadığını söyledi.

Muhabir: Mehmet Özcan, Ömer Ürer

Yayınlayan: Murat Taydaş

Kaynak: AA / Politika

Bülent Arınç Kaynaşlı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title