Haberler

Arınç: Cezalar Kademeli Olarak Artacak

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası, "Çocuklara karşı işlenen suçlar kademeli olarak artırılacak." dedi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Arınç, saat 18.00'de kameraların karşısına geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlenen toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

ÇOCUKLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada, son günlerde artan çocuk cinayetleri ve cinsel istismarı konularına değindi. Arınç, "Çocuklara karşı işlenen suçlar kademeli olarak artıracak. Bu cezalar ensest ilişkileri de kapsayacak." dedi. Arınç'ın konuşmasından satırbaşları;

"CEZALAR ARTABİLİR"

Hazırlanan yeni tasarıda basit ve daha ağır cinsel saldırılar için cezaların kademeli olarak artırılması öngörülüyor. Bu tür suçlarda beden ve ruh sağlığının bozulması halinde cezalarına artırılması durumunu kaldırıyoruz.

"MUAYENEYE İHTİYAÇ KALMAYACAK"

Suçun temel şeklinin cezasın artırılmaktadır. Ayrıca bir muayenesine ihtiyaç kalmayacaktır. Suçun sarkıntılık yoluyla işlenmesinde tasarıda artırma öngörülmektedir. Suçun yoğun hareketlerle işlenmesiyle cezalar hemen hemen bir misli artırılmaktadır. Suçun cinsel ilişkin seklinde işlenmesinde ceza bir misli artırılmaktadır. Suçun yetişkinlere karşı işlenmesinde cezalar yarı oranında çocuklara yönelik işlenmesi halinde yine yüzde 50 oranında artırılacaktır.

CEZALARI ARTIRACAK UNSURLAR

15 yaşını bitirmiş yetişkinler tarafından kandırılarak veya ikna edilerek cinsel ilişkiye girilmesi durumunda cezalar artırılacaktır.Cezalar hemen hemen ½ oranında artırılmaktadır. Bence çok daha önemli bir hükmü getiriyoruz. Çocuklara karşı işlenen bazı suçların koşullu salıverme sürelerini artıran bir düzenlemeyi getiriyoruz. Zorla evlendirmeye ilişkin düzenlemelerde zorla evlendirme suç olarak kabul edilmektedir.

SORU-CEVAP KISMI

"YÜZDE YÜZE YAKIN KÖŞK ADAYIMIZ ERDOĞAN" AÇIKLAMASI

İstişare yok. İstişare amaçlı sorulara cevap verilmez diyor meclis iç tüzüğü. Konuşmam çok açık. Bu benim konuşmamdır. Bana göre doğrudur ve yerindedir.

Hücre cezası söz konusu olacak mı? Tıbbi müdahale ve hadım konusunu biraz açabilir miyiz? Dizilere yönelik çalışma olacak mı?

Detayları sayın bakanlarımız sizlere anlatırlar. Ağırlaştırılmış müebbet cezası alanların infazı nasıl olursa cinsel saldırı ve öldürme neticesinde ceza alanların da infazı o şekilde olacak. Tek başına belli bir süreyi hücrede geçirme şartı da vardır. Hücre tecrit veya bir başka şey. Tıbbi müdahaleden hadım etmeyi kast etmiyoruz. Suçun faile psikolojik veya biyolojik bir tedavi yapılabilir. Kısırlaştırılma, hadım olma bu yasa tasarısında görüşülmedi.

Dizilerle ilgili konuyu izah edeyim. Bu suçlar kendiliğinden çıkmıyor. Yıl içinde artış gösteriyor. Bunu toplumsal sosyal sebeplerine eğilmemiz gerekiyor. Gençlerin bu suçlarla karşı karşıya gelmesine zemin hazırlayan bir sebep varsa bunları irdelememiz gerekiyor. Önce zemini bataklık olmaktan çıkarmamız lazım.

Yasakçı bir zihniyete sahip değilim. Dizilerin çok büyük bir kesimi etkisi altına aldığını biliyorum. Anayasa bize gençliği koruma görevi veriyor. Diziler konusunda bizim bir yaptırım kararı almamız söz konusu değil. Ben uyarıcı görevimi yapıyorum. RTÜK’ün koyacağı müeyyidelerdir.

İSRAİL İLE İLGİLİ SON DURUM

İsrail ile Mavi Marmara olayının ardından yaptığımız çalışmaları zaman zaman size iletiyorum. Son ilettiğim noktadan bu yana henüz bir ilerleme yok. Başbakanımızın yakın bir tarihte Gazze ziyareti planlanmış değildir. Henüz imza noktasında değiliz. Buna yakın bir zamanda kavuşabileceğimizi ümit ediyorum.

KPSS SINAVININ KALDIRILACAĞI İDDİALARI

Bugün için böyle bir görüşme olmadı. Böyle bir konu konuşulmadı kararlaştırılmadı imzaya açılmadı.

Cinsel saldırı düzenlemesi kamuoyu vicdanını tatmin edecek mi?

25 yıl ceza avukatlığı yapmış biri olarak metodoloji dediğimiz bir şey var. Suç ve ceza arasında bir oran olması gerekir. Bir insan mağdur olmaya görsün. Size veya evladınız karşı bu tür suçlar işlenmişse ben de siz de bunları asmak gerekir diyebiliriz. Ancak siyasetçi olarak olaya bakmamız lazım. Unutmayalım Türkiye’de idam cezasının kalması neredeyse 15 yılı buldu. O zaman kaldırıldı da tekrar geri getirelim. Böyle bir siyasi talebin hangi siyasi partide güçlü olduğunu bana söyler misiniz. CHP’den MHP’den BDP’den böyle bir teklif duyduk mu? Kimden duyduk BBP’den. Haksız değiller onların taleplerini de anlamak lazım. İdamın tekrar getirilmesi konusunda şüphesiz aykırı düşünüyoruz. Cezalarda aslolan caydırıcılıktır. Siz 39 yılı az mı sanıyorsunuz.

"BAŞBAKAN 'YÜREĞİM YANIYOR' DEDİ"

Bugünkü bakanlar kurulunda sayın başbakanımız da yüreğinin yandığını söyledi. Bir edepsiz adam nişanlısını sokağın ortasında döve döve öldürmüş. Bunun cezasız mı kaldığını düşünüyorsunuz. Türkiye’de idam cezasının karşılığı olan cezalar ağırlaştırılmış müebbet olarak infaz ediliyor.

AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASI TARTIŞMASI

Sosyal medyada hangi kampanyaların açıldığını büyük bir saygıyla karşılıyorum ama bizim bu kampanyaları gündemimize alıp bunun gerekleriyle amel etmek gibi bir durumumuz yok.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuk cinayetleri cezalarına ilişkin bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, "Gönlüm idamı istiyor ama yasada idam yok. İdam olmadığı için ağırlaştırılmış müebbet diyorum" demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (24)

efe CANads@hotmail.de:

idam baska yolu yok

17
2
yanıtYanıtla
Reha Muhtarrehabey@reha.com:

idam istiyoruz açılışı apoyla yapın

14
5
yanıtYanıtla
KAHRAMANfatihparmaklar@gmail.com:

İDAM İSTİYORUZ KADEMELİ MADEMELİ FİLAN GEÇ BUNLARI

12
6
yanıtYanıtla
iyi dusun!tgy@hot.com:

Senin de ba$ina bir KAZA gelebilir!! !!!!

yanıt0
yanıt0
ya herro ya merroson_yokuss18@hotmail.com:

idam gelmesse sorun çözülmez idam kelimesi bile insanı psikolojık olarak korkutuyor mesela bir insan bir suç işlerken nasıl olsda 10 sene yatarım cıkarım yada af çıkar diye düşünüyor ama direk idam olmuş olsa o işleyecegı sucu işleyemez çünki ölüm korkusu var psikolojık olarak onun korkusuyla yaşar işlemek istedigi suçu işleyemez en azndan böyle bir suç işlese bile ölümle cezalandırılıcak masum insanlarında en azında acısını hafifletmiş olurlar İDAM şart bana göre

17
1
yanıtYanıtla
Mydonosesda@hotmail.com:

4 tane hırsız bakana ne oldu

9
8
yanıtYanıtla
ÇAMUR İFTİRA YALAN ŞEREFSİZLİKTİRkanayankalem:

HIRSIZLIĞINI KESİN BİLİYORSAN BİR SÖZÜM YOK AMA BİLMEDEN TAHMİN ÜZERE SÖYLEYEN ..ÇOCUĞU OLSUN MU?işiniz gücünüz çamur atmak sa güneş balçıkla sıvanmaz yüzde kırküçle koyduk

yanıt0
yanıt0
KARSLIs@hotmail.com:

BIKTIM SÜREKLİ AYNI SURATLI GÖRMEKTEN..ARTIK EMEKLİ OL TORUN SEV KEFENİN CEBİ YOK

7
8
yanıtYanıtla
xxxxxtunc_cimbom@hotmail.com:

yawu arkadaşım tamamda çok guzel bişey bu esrarcılar torbacılar ne olcak peki cadelerde sokaklardan geçilmiyo peki ona ne dersiniz

11
1
yanıtYanıtla
Caferpegasuspilotu@mynet.com:

Onlara da idam gelsin.

yanıt0
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title