Haberler

Arınç'tan HDP'li Vekile: Bir Kadın Olarak Sus

Güncelleme:

Meclis'te Osman Baydemir'in eleştirilerine cevap veren Bülent Arınç, HDP'li kadın vekilin tepkisine "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus." şeklinde karşılık verdi.

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine toplanan Meclis'te HDP adına konuşan Osman Baydemir'in AK PArti'ye yönelik sözlerine cevap veren Bülent Arınç oldukça sert bir konuşma yaptı. Arınç kendisine tepki gösteren bir HDP'li kadın vekile "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus." diyerek bağırdı.

YÜKSEKDAĞ VE DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNE GÖNDERMEDE BULUNDU

Bülent Arınç: "Sayın Baydemir'in grup adına konuşması büyük bir talihsizliktir. Konuşnmayı iki eşbaşkanın yapması gerekirdi. Eğer kadın eşbaşkan konuşmuş olsaydı, muhtemelen 'Biz sırtımızı PKK'ya, PYD'ye ve PJAK'a yasladık' diyebilecekti. Eğer erkek eşbaşkan konuşmuş olsaydı, 'silahlanın, kendi özsavunmanızı kurun, hükümetten hesabını sorun' diyecekti.

"BİNBAŞIMIZ ALÇAKÇA KATLEDİLDİ"

Arınç bu sözleri üzerine HDP'li vekillerden sert tepki ve protestolar yükseldi. Konuşmasına devam eden Arınç, "İki polisimiz evinde ensesinden vurularak öldürüldü, PKK bunu üstlendi. PKK'nın yayınladığı bildiri, HPG'li gençler polislere cezasını verdi. Dün de Binbaşımız saldırıya uğradı, alçakça katledildi. " dedi.

"BİR KADIN OLARAK SUS"

Bu sözlerine HDP'li bir kadın vekilin tepki göstermesi üzerine Arınç sesini yükselterek, "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus." diyerek bağırdı.

MİKROFONU KAPATILMASINA KARŞIN SUSMADI

Bu sözlerden sonra Özgür Gündem'in yayınladığı haberi okuyan Arınç'ın konuşması, süresinin bitmesi üzerine mikrofonu kapatılarak sonlandırıldı. Mikrofonu kapatılan Arınç, bir süre daha kürsüde kalarak HDP'ye yönelik sert sözlerini sürdürdü.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Osman Baydemir Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (152)

Antep baraklı:

Ey arınc abd temasında basının önünde bizim ülkemizde aponun potresini taşımak pkk bayrakları taşımak özerkligi konuşmak olabilir şeyler diyen benmiydim bunları adam yerine koyup şımartan sizsiniz siz pkk nin silah barakmayacagını doguya verilen hakları tarım desteklemelerini cocuk paralarını akp vermedi pkk aldı diyeceklerini size söyledik umarım yine cözüm zırvalıklarına başlayıp dönmezsiniz...

4
280
yanıtYanıtla
batman:

Bdp yi meclise taşıyan beyaz türkler mutlu mu acaba

245
22
yanıtYanıtla
Trabzon:

Türkiyede ölen can da Dağdakiler can değil mi?

16
239
yanıtYanıtla
sadomazo:

Suruc patlamasini bahane ederek 2 polisi uyurken şehit eden pkk devleti işide yardim ediyor die iftira atan hdp halki sokaga cagrp silahlanalm diyen silho acikca turk düsmani hdp

225
11
yanıtYanıtla
Laz Mobil-ANDROID:

arınç biraz insan olmayı dene yapamiyorsansa taklit et

14
212
yanıtYanıtla
HALKIN İRADESINE SAYGILI OLUN:

SAYIN ARIÇ TAMAM AMA 13 YILDIR BU HALK SİZE OY VERİ HÜKUMET OLDUNUZ NİYE YASAL ANA YASAL DEYIŞIKLIKLER YAPMADINIZ BU HALKI KOYUN MU ZAN ETTINIZ

6
175
yanıtYanıtla
Gözlem:

Adamda ayar yok. . ! '' Kadın olarak sus diyor. . '' Karşısında ERKEK olsaydı. . Herhalde konuşamazdı. . !!!!

10
151
yanıtYanıtla
erhan:

Bulent Arınç demek istiyorki erkegin olduğu yerde kadına laf düşmez bir kadın olarak sus :) vah vah sayın Arınç o zaman niye kadın milletvekili seçiyoruz göstermelik mi??????

7
134
yanıtYanıtla
mehmet:

Agzina saglik sayin Arinc, bunlar dagda ciyyaklamaya alisik

130
5
yanıtYanıtla
Hassas:

Bu HDP Doğu Bölgelerimiz Ve de Türkiyemizin Kalkınması için değilde niye Sadece Ermeni Uşağı PKK yı Sağınıyor : PKK Tamamen Bitirilmelidir çünkü Bir Terör Örgütüdüdür.

70
63
yanıtYanıtla
Tüm 152 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title