Haberler

Arınç: 10 Yıl Önce Vay Gerici, Vay Yobaz Diye Başlarlardı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2011'de 'Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin temelini attığını belirten Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Hangi devirdeyiz arkadaşlar? Hem adı 'Hamdullah' olacak, hem 'Emin' olacak, sonunda da"...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2011'de 'Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin temelini attığını belirten Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Hangi devirdeyiz arkadaşlar? Hem adı 'Hamdullah' olacak, hem 'Emin' olacak, sonunda da 'Paşa' olacak. 10 sene evvel bunu düşünemezdiniz. 15 sene evvel 'vay gerici, vay yobaz' diye başlarlardı. Dişlerini gıcırdatırlar, 32 dişinden 22'si zayi olurdu" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç cami açılışı yapmak ve düğün törenine katılmak için Antalya'nın Alanya ilçesine gitti. Antalya Havalimanı'na saat 14.30'da inen Arınç, karayoluyla Alanya'ya geçti. Bacoğlu ailesi tarafından yaptırılan Bacoğlu Camii'nin açılışını yapmak üzere Konaklı Beldesi'ne geçen Arınç, burada, Kaymakam Erhan Özdemir, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney ile vatandaşlar tarafından karşılandı. Bülent Arınç cami açılışı öncesinde ikindin namazını kıldı. Cami açılışı ise müezzin Adem Yağcı'nın kuranı kerim okumasıyla başladı. İl Müftü Vekili İbrahim Keser, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Kaymakam Erhan Özdemir'in kısa birer konuşma yapmasının ardından kürsüye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç davet edildi.

İNSANLAR ÖNCE MESCİT YAPMIŞ

Arınç, Anadolu'dan İstanbul'a göç edenlerin ev yapmadan önce cami yaptığını söyledi. Türklerin Anadolu'ya ayak bastığı günden bu yana ülkenin her yerinde ev ihtiyaçlarından dahi önce camilerini düşündüğünü belirten Arınç, "İstanbul'da bir araştırma yapılmış. Ülkenin en büyük göç alan şehri. İstanbul'da belki 3 Sivas, 5 Çorum, 7 Trabzon, 10 Rize var. Bugüne kadar Anadolu'nun her köşesinden İstanbul'a gelmişler. İnsanlar köyünden, kasabasından İstanbul'a gelince 3-5 aile olunca önce mescitlerini yapmışlar, camilerini yapmışlar. İstanbul'u bir dolaşın. Beykoz'un tepelerinde de Ümraniye'nin sırtlarında da Anadolu'dan geldikleri günden itibaren yapılmış camiler göreceksiniz. Bu milletimizin yapısında, kalbinde, gönlünde olan bir şey" dedi.

AĞUSTOS ZAFERLER AYI

Ağustos ayının Türk tarihi bakımından zaferler ayı olduğuna dikkati çeken Arınç, şöyle dedi: "Ağustosun her gününde ayrı bir zafer, ayrı bir başarı var. Bizim en çok üzerinde durduğumuz ve bildiğimiz, bir 26 Ağustos Malazgirt Meydan Muharebesi'nin kazanıldığı gündür. 1071, Sultan Alparslan Anadolu'nun kilidini Malazgirt'te açar ve biz 1000 yıldır bu topraklar üzerindeyiz. Diğeri 30 Ağustos'tur. Kurtuluş Savaşı'mızın sonudur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi'dir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşı'mızda şehit düşenleri rahmetle andığımız, hatırladığımız bir gündür. 1922'den bu yana da şu kadar yıl geçti, her sene 30 Ağustosları, bizi var eden o büyük zaferi büyük bir heyecan ve coşkuyla anarız. Unutmayın ki 1'inci Dünya Savaşı'ndan sonra bu topraklar işgal edilmişti. Fransızların, İtalyanların, İngilizlerin, maalesef başka milletlerin işgali altında kalmıştı. İşte 1918'den sonra başlayan istiklal mücadelemiz Samsun'a çıkış, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, savaşlar sonunda büyük bir başarı ve sonunda düşmanın denize dökülmesi. Bu büyük zaferlerin olduğu günlerden birinde cami açılışını yapıyoruz. Elbette camiler de bizim ilim ve fetih sembollerimizdir. Unutmayın ki ecdadımız, bir ülkeyi, bir şehri fethettiği zaman, fetih hakkı olarak orada varsa bir kilisenin en büyüğünü cami yapardı. Çok şükür bugün Anadolu'da on binlerce ibadet yerimiz var."

HANGİ DEVİRDEYİZ ARKADAŞLAR?

Alanya'da 'Hamdullah Emin Paşa' adında bir vakıf üniversitesinin kurulduğunu hatırlatan Arınç, Türkiye'nin hiçbir ilçesinde vakıf üniversitesi olmadığını söyledi. Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin temelini 2011 yılında atıldığını hatırlatan Arınç, "Zannediyorum ki bitti. Ama üniversiteye yerel desteğin güçlü olmadığını da biliyorum. Yani hiçbir ilçeye nasip olmayan bir üniversiteyi, ecdadımızdan bir insanın özel ismiyle açmak bize nasip oldu. Hangi devirdeyiz arkadaşlar? Hem adı Hamdullah olacak, hem Emin olacak, sonunda da Paşa olacak. 10 sene evvel bunu düşünemezdiniz. 15 sene evvel 'vay gerici, vay yobaz' diye başlarlar, dişlerini gıcırdatırlar, 32 dişinden 22'si zayi olurdu. Bir büyüğümüz vardı, Oğuzhan Asiltürk. Bir arkadaşımız onun ismini telaffuz ederken, 'ya ne güzel isim' derdi. Hem Oğuz, hem Han, hem Asil, hem de Türk kardeşim. İsme bak sen. Bizim üniversitenin ismi de öyle. Hamdullah Emin Paşa. Paşa'nın ismine layık bir üniversiteyi kurduk, ama geliştiremedik" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Arınç, 2 katlı 4 minareli ve 4 bin 500 kişi kapasiteli caminin açılış kurdelesini keserek açılışını yaptı. - Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Bülent Arınç İstanbul Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title