Haberler

Arazi Çatışmasında Ölen Kadınlar, Kendilerini Kurşunlara Siper Etmiş

Güncelleme:

Şırnak'ta iki aile arasında çıkan 3 kişinin öldüğü ve 13 kişinin yaralandığı kavgada, kadınların kendilerini erkeklere siper ettikleri için öldüğü ortaya çıktı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Yağmurca Köyü'nde, Çalış ve Yağan aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan, 3 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmada, kadınların kendilerini erkeklerin silahlı çatışmasına siper ettikleri için yaşamlarını yitirdiği belirtildi.

KENDİLERİNİ SİPER EDEN 2 KADIN ÖLDÜ, 2'Sİ DE AĞIR YARALANDI

İdil'e bağlı Yağmurca Köyü'nde dün arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen, 2'si kadın 3 kişinin öldüğü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişinin yaralandığı atışmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Erkekler arasında silahlı çatışma çıktığını gören 29 yaşındaki Kevi Çalış, 25 yaşındaki Özgün Yağan, 24 yaşındaki Kadriye Yağan ve 23 yaşındaki Şirin Yağan, onları durdurmak için kendilerini düşünmeden kendilerini ortaya attı. Kadınların araya girmesine rağmen erkekler çatışmayı sürdürünce vurulan Kevi Çalış ve Özgül Yağan kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi. Ağır yaralanan Kadriye Yağan ve Şirin Yağan'ın ise tedavileri sürüyor.

Köydeki erkeklerin çatışmasına kendilerini siper ettikleri için hayatlarını kaybeden kadınların cenazeleri dün gece otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, ağır yaralı olan kadınlar Diyarbakır ve Mardin'deki hastanelerde tedavileri sürüyor.

KÖYE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI DEVAM EDİYOR

Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı Yağmurca Köyü'ne giriş ve çıkış yasağı devam ederken, ölen 2 kadın ile 1 erkeğin cenazelerinin ne köye getirilip toprağa verileceği henüz bilinmiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Şırnak Yağan Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (47)

adem:

al sana bin1 senelik Kürt uygarligi , adamlar hala tas devrinde , bulunduklari yerde yaptiklari tek sey tahribat

88
11
yanıtYanıtla
LADIES FIRST:

Şu Şırnaklılar kadar centilmen insanlar yoktur. Kadınlara öncelik tanımışlar, bravvvvvooo !!!

23
18
yanıtYanıtla
bide bu kürtleri getirip istanbula izmire doldurdularmobilWeb@haberler.com:

vah gariban Türk milletime

17
17
yanıtYanıtla
OSMAN:

BU GERI KAFALILIGINIZIN YUZUNDE YILLARDIR DOGUYA YATIRIM YAPTIRMIYORSUNUZ HEP BU TUR OLAYLARDAN DOLAYI DOGUYA YATIRIM YAPILMIS OLSAYDI TABIKI YAPTIRSAYDINIZ DOGUDA BATI KADAR OLURDU SAVAS SAVAS SILAH YOBAZLIK BASKA BIRSEY YOK

19
10
yanıtYanıtla
sss:

idilin gercek adi hezexve konun adinide daha bir kacsene once degistirdiniz zorle

5
24
yanıtYanıtla
adarmobilWeb@haberler.com:

Cahillik

25
1
yanıtYanıtla
Jkl:

Nasıl bu kadar kolay insan öldürülüyor anlayamıyorum. Allah''ım bizi cehaletten kardeş kavgasından kurtar.

18
5
yanıtYanıtla
CIHAD:

ISTE CE HA LET

20
1
yanıtYanıtla
her konuda ibretlik:

EGITIM SART

15
6
yanıtYanıtla
Akepeli Mobil-ANDROID:

Lan şu kıroları bir türlü adam edemedik gitti ölmek ve öldürmekten başka bir şey bildikleri yok.

10
11
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title