Haberler

Arap Birliği 146. Dışişleri Bakanları Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıya katılanlar Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife'nin konuşması Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın konuşması Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, İran'a, Arap dünyasının iç işlerine müdahaleye ve hac ibadetini siyasileştirme çabalarına acilen son vermesi çağrısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıya katılanlar

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife'nin konuşması

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın konuşması Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, İran'a, Arap dünyasının iç işlerine müdahaleye ve hac ibadetini siyasileştirme çabalarına acilen son vermesi çağrısında bulundu.

Kahire'de düzenlenen Arap Birliği 146. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Al Halife, Körfez ülkelerinin İran ile iyi komşuluk ilişkileri kurmak istediğine dikkati çekerek, "İran, Arap dünyasının iç işlerine müdahaleye ve hac ibadetini siyasileştirme çabalarına acilen son vermeli." dedi.

Filistin meselesine de değinen Al Halife, Arap dışişleri bakanlarının, Filistin davasını ve İsrail'in uzlaşmaz tavrıyla mücadelenin gerekliliğini tartıştıklarını ifade ederek, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini durdurması için uluslararası baskının artırılmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Bahreyn İran Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title