Haberler

    Aragones'den Emeklilik Kararı

    En son Fenerbahçe'yi çalıştıran 75 yaşındaki Luis Aragones, teknik direktörlük yapmayacağını açıkladı.

    Ünlü tenik adam Luis Aragones, artık yaşının ilerlediğini ve futbolla fazla ilgilenmediğini söylerken, kariyerine son verdiğini açıkladı.

    İspanyol futbol dünyasınca "Bilge adam'' (El Sabio) olarak adlandırılan Aragones, İspanya'nın Vozpupuli adlı basın kuruluşuna yaptığı açıklamada, ''Beni yaş emekli ediyor. Benim için bunun kararını vermek çok da zor olmadı. Türkiye'den ayrıldıktan sonra devam etmenin çok zor olacağını biliyordum. Sonunda size 'tamam, bitti' dedirten, yaş, nerede ve nasıl teknik direktörlük yapacağınız gibi çok farklı faktörler var'' ifadelerini kullandı.

    "SADECE İYİ BİR FUTBOLCU VE İYİ BİR TEKNİK DİREKTÖRÜM"

    Kendisini, ''iyi bir futbolcu ve iyi bir teknik direktör, daha da fazlası değil'' diye tanımlayan Aragones, bundan sonrası için her emekli gibi normal bir hayat yaşayacağını, futbolla artık fazla ilgilenmediğini ifade etti. Tüm hayatını futbola verdiğini, artık karşılık beklediğini dile getiren tecrübeli İspanyol teknik adam, ''Her şeyimi futbola borçluyum ama futbol da bana bir şeyler vermeli çünkü ona hayatımı adadım. Örneğin, Atletico'yu Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak görmek hoşuma gider'' ifadelerini kullandı.

    "MİLLİ TAKIMI BIRAKTIM ÇÜNKÜ..."

    2008 yılında İspanya Milli Takımı'nı Avrupa şampiyonu yapan Luis Aragones, o dönemle ilgili bir soruya da ''Ben milli takımı bıraktım çünkü zamanı gelmişti. Avrupa Şampiyonası'nı kazanacağımızı bilmeme rağmen bunu söyledim çünkü kazanacağımızdan hemen hemen emindim, en iyi takıma sahiptim. Ayrılacağımı söyledim çünkü bırakma zamanımın geldiğini düşünüyordum. Ancak normali, federasyonun benim kalmam için daha fazlasını yapmasıydı fakat bunu yapmadı'' cevabını verdi.

    "RAUL'UN MEDYATİK OLMASI BİR SORUNDU"

    Aragones, İspanya Milli Takımı'nda aldığı en tartışmalı karar olan Raul'u kadro dışı bırakmasıyla ilgili de ''Raul medyatik bir futbolcuydu ve bunun bir sorun olacağını biliyordum ama Villa ve Torres, Raul'dan çok daha fazla verimliydi'' değerlendirmesini yaptı.

    Aragones, teknik direktörlük kariyerinde Atletico Madrid, Real Betis, Barcelona, Espanyol, Sevilla, Valencia, Oviedo, Mallorca, İspanya Milli Takımı ve son olarak da Fenerbahçe'de görev yaptı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Raúl González Fenerbahçe İspanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title