Haberler

    Apple, Touch Id'ye "Kasa Kilidi" Şifresi Ekleyebilir

    Cupertino'lu şirket dokunmatik kimliğe yeni özellikler ekleyebilir.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Patentler gelecekteki ürünler ve yeni teknolojiler hakkında harika detaylar içeren eşsiz birer kaynak. Şu zamana kadar Apple'la ilgili bazı önemli gelişmeler patentler sayesinde ortaya çıktı. Gelelim son bombaya. ABD Patent ve Marka Ofisi, yeni bir kilit açma seçeneğini içeren yeni bir Apple patenti yayınladı. Yeni yöntem aslında klasik çelik kasaların kilitlenmesi ve açılması gibi. Kısaca bildiğimiz kasa kilidinin Touch ID'ye taşınmış hali de diyebiliriz.


    Patentteki notlara göre dokunmatik kimlikte kullanıcı kilit kodunu eklemek veya kilidi açmak için belirli bir kod dizisini parmağını kaydırarak açabilir. Apple patentte sanal kombinasyon kilidi açmak için iki yöntem gösteriyor. Sayısal kod için saat yönünde ve saatin tersi yönünde çeviri gerekiyor.



    Patentteki diğer açıklamalara bakarsak kilit açma kodunu temsil eden saklı desenle eşleşme olunca işlemci bunu kabul ederek kilidi açabiliyor. Şifrelemeyi (Sayısal kodu) oluşturan hareketler, işlemci tarafından analiz edilir ve buna göre kişinin kullanıcı arayüzüne ulaşması sağlanır. Kullanıcı açma kodunu depolanmış cihaz, örneğin doğrusal bir dizi hareket içerebilir.


    Sonuç olarak bu patentteki yöntemin kullanılıp kullanılmayacağı da belli değil. Apple sadece koruma amaçlı da patenti almış olabilir. Ancak bir sonraki iPhone veya iPad'de pat diye karşımıza çıkabilir. Sizin bu ilginç şifreleme konusundaki fikirleriniz nedir? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title