Haberler

    Apple İpad Air 2 ve İpad Mini 3 Karşılaştırması!

    Hangisini alsam diye düşünüyorsanız mutlaka iPad Air 2 ve iPad Mini 3 karşılaştırmasını incelemelisiniz!

    Hangisini alsam diye düşünüyorsanız mutlaka iPad Air 2 ve iPad Mini 3 karşılaştırmasını incelemelisiniz!

    Apple en yeni tabletleri iPad Air 2 ve iPad Mini 3 'ü tanıttı. Birçok kullanıcı bu yeni tabletlerden birini almak için şimdiden sıraya girdi diyebiliriz. Birçok kişinin kafasında da bu yeni nesil tabletlerden hangisini seçmeliyiz gibi sorular var. Bu karşılaştırma sayesinde hangi yeni nesil Apple tabletinin size göre olduğuna karar verebilirsiniz. İşte karşılaştırmamız:

    Boyutlar, Ekran ve Ağırlık

    Bildiğiniz üzere iPad Air 2 Apple 'ın şimdiye kadar ürettiği en ince tablet. iPad Air 2, iPad Mini 3'e nazaran yüzde 19 daha ince. Bunun yanında iPad Air 2 9.7inçlik bir ekrana sahip, iPad Mini 3 'de ise bu rakam 7.9inç. Tabii ki ekran boyutu kullanıcının tabletten beklentisine göre şekil alan bir durum ancak bu bilgiyi sizlere yine de vermek istedik. Kısacası iPad Air 2, iPad Mini 3'ten yüzde 20 daha uzun ve yüzde 26 daha geniş yani size daha büyük bir ekran sunuyor. iPad Mini 3 ise daha pratik bir kullanım imkanı için ufak boyutlar barındırıyor.

    Karşılaştırmamızda şu ana kadar ilk etkenden bir karar vermeniz oldukça zor çünkü ki tablette 2048×1536 çözünürlüğe sahip retina ekrana sahip. Ancak iPad Air 2 büyük bir ekrana sahip olması dolayısıyla kullanıcılara 264ppi 'lık bir piksel değeri sunarken, iPad Mini 3 326ppi 'lık bir piksel derinliğine sahip.

    iPad Air 2'nin iPad Mini 3'e göre bu konudaki en büyük artısı ise yansıma önleyici ekrana sahip olması. iPad Mini 3 'te ne yazık ki böyle bir özellik mevcut değil.

    iPad Air 2 437gram ağırlığa sahip, iPad Mini 3'te ise bu rakam 331gram.

    İşlemci

    İki tablet arasındaki en keskin farkın oluştuğu etken kesinlikle işlemci. iPad Air 2 bünyesinde A8X 64bit çift çekirdek işlemci bulundururken, iPad Mini 3 A7 64 bit çift çekirdekli 1.3ghz işlemci barındırıyor. A8X işlemcinin A7 işlemciye göre yüzde 40 ile yüzde 250 arasında değişen daha hızlı bir performans sunduğunu düşünürsek, Apple Air 2 'nin bu konuda büyük bir farkla üstün olduğunu söyleyebiliriz. iPad Air 2 'nin kaç ghz lik bir işlemci ile geldiği bilinmiyor ancak tahminler 1.3 ghz üzerinde birleşiyor.

    Ram ve Batarya

    Tanıtımda Ram konusu için keskin bir bilgi verilmese de iPad Air 2'nin 2GB ram bulunduran ilk Apple tableti olması bekleniyor. iPad Mini 3 'te ise 1 GB ram bulunacağı iddia ediliyor. Her ne kadar fazla ram bir cihazın performansı için çok önemli olsa da konu İOS olunca Ram kapasitesinin azlığının performans açısından büyük farklar yaratmadığını da biliyoruz.

    Batarya konusunda da Apple iki cihazında da eşitliği sağlamış, iki yeni nesil tablette 10 saatlik bir pil ömrü sunuyor.

    Kamera

    iPad Air 2 8MP arka, 1.2MP ön kamera bulundururken, iPad Mini 3 5MP arka, 1.2 MP ön kamera bulunduruyor.

    Tüm bu etkenlerin yanında iki tablette alüminyum kasadan yapıldı ve piyasaya 16,64,128 GB depolama alanı seçeneği ve gümüş, uzay grisi ve altın renk seçenekleriyle sunuluyor. İki tablette de parmak izi sensörü bulunuyor. Ayrıca yine bildiğiniz gibi iki tablet de İOS 8 yazılımı ile kullanıcılara teslim edilecek. Aynı depolama alanına sahip iki tablet arasında 100 dolarlık bir fiyat farkı var.

    Her ne kadar karşılaştırmalar performans üzerine olsa da tabii ki iki tablette farklı kullanıcı tiplerini hedef kitlesinde tutuyor. Pratik kullanım ve kolay taşınabilirlik sizin için çok daha önemliyse iPad Mini 3'ü tercih etmenizi öneririz. Ancak tabletinizi iş için ve çeşitli zorlu işlemler yapmak için de kullanacaksanız iPad Air 2 yeni işlemci mimarisi A8X ile sizin için çok daha uygun olacaktır. Karar tabii ki yine sizin…

    The post Apple iPad Air 2 ve iPad Mini 3 Karşılaştırması! appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Apple İpad Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title