Haberler

    Apple, Carplay ile Arabanızı Değiştirecek

    Apple, araba sürüş deneyimlerinize de el atıyor.

    Mahmut Saral - -

    Apple, yeni servisi CarPlay'den söz etti. iPhone telefonunuzu aracınızla eşleştirdikten sonra arabanızda rahat kullanım sunacağı bildirilen bu servis, haliyle sürüş deneyimlerinize de farklı etkiler getirebilir.


    Ne işe yarar?


    Öncelikle bu sistemin amacının, siz direksiyon başındayken iPhone telefonunuzdan maksimum verim almak olduğunu, bunu yaparken de yol dikkat seviyenizin kaybolmamasının hedeflendiğini belirtelim. Direksiyonun hemen yanında yer alan paneli de kullanabilirsiniz, direksiyonun üzerine entegre edilen ufak paneli de hatta Siri'yi de.


    CarPlay'e sesli komutlar vererek birçok işleminizi halledebileceksiniz. Telefon defterinizi karıştırın, birilerini arayın, gelen aramaları cevaplayın, harita servisini açarak adres taratın ve bunları yol dikkatiniz dağılmadan, direksiyon harici bir cihazla ilgilenmeden rahatlıkla yapın. Hatta isterseniz sesli komutlarla müzik arşivinizi açabilir, iTunes'taki albümlerinizi de arabanızda dinleyebilirsiniz. Yani bunları yapabileceksiniz. Eğer üçüncü parti uygulamalara da destek verilirse, iPhone'ların araç içi kullanımları hem daha detaylı hem de daha rahat olacak.


    Peki nasıl çalışır bu?


    CarPlay, bir iPhone telefonla bağlantılı olarak çalışıyor. Bu durumda size iOS 7 yüklü bir iPhone 5s, 5c veya en azından iPhone 5 lazım. Bunun yanında bir de CarPlay uyumlu arabanız olmalı, ki buna biraz daha vakit var gibi görünüyor. Apple'ın bu konudaki ilk ortakları olan Mercedes Benz, Ferrari ve Volvo gibi isimler, bu hafta Cenevre'de düzenlenecek olan araba fuarında ilk örneklerini sergileyecek. Sonrasında, BMW, Toyota, GM, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Subaru, Suzuki, Toyota ve Ford gibi otomobil üreticilerinin de CarPlay'e yönelik çalışmalar yapması bekleniyor.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title