Haberler

    Apartheid Rejiminin Komutanına Şartlı Tahliye

    Güney Afrika'da beyazların diğer ırklara göre üstün tutulduğu apartheid rejiminin komutanlarından Eugene de Kock şartlı tahliye edildi.

    Güney Afrika'da beyazların diğer ırklara göre üstün tutulduğu apartheid rejiminin komutanlarından Eugene de Kock şartlı tahliye edildi.

    İdam mangasının lideri olarak tanınan Kock, 1980'ler ve 90'larda, siyahi aktivistlerin işkence görmesi ve öldürülmesindeki rolü nedeniyle 212 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Apartheid murderer Eugene de Kock has been granted parole & Chris Hani killer Clive Derby-Lewis denied medical parole pic.twitter.com/gGoqI291fj— Mlu Mzila (@MluMzila) January 30, 2015

    Kock'un tahliyesini kamuoyuna duyuran Güney Afrika Adalet Bakanı Michael Masuth bu kararı bir ulusun inşası ve uzlaşı doğrultusunda aldıklarını söyledi.

    Güney Afrikalılar ise iki farklı görüşe sahip. Kimileri yargının kararının yerinde olduğunu düşünürken, diğerleri insan öldüren birinin affedilmesinin hata olduğu kanısında.

    Agripa Ndlovu adlı bir Johannesburg sakini yargının tepeden tırnağa yozlaşmış durumda olduğunu savunuyor: "Serbest bırakılması kesinlikle yanlış. O insanları katl

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 30 Ocak 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Güney Afrika Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title