Haberler

Antalya'ya Rusların Yerine Almanlar Gelecek

Güncelleme:

Alman turizm pazarına yönelik müthiş bir operasyona imza atan Antalyalı turizmciler, 3 ayda 15 bin seyahat satış noktası ile görüştü,Belek'e davet etti.

Rus turizm pazarında yaşanan ağır kan kaybının Türk turizmine yönelik etkisini azaltabilmek için Alman turizm pazarına yönelip müthiş bir operasyona imza atan Antalyalı turizmciler, 3 aylık süre içerisinde 15 bin seyahat satış noktası ile görüşme yaptı. Bununla da yetinmeyen sektör temsilcileri, Ekim ayında RTK grubunun en iyi bin 100 seyahat acentesini Belek'te ağırlamak için düğmeye bastı.

AYRINTILARI ANLATTI

2-5 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek organizasyonun olumlu etkileri şimdiden turizm rakamlarına etki ederken, Türk turizm sektörüne can suyu olan operasyonun ayrıntıları ile ilgili Hürriyet'e konuşan Germanyfans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner, çalışmada birçok önemli turizm kuruluşu yöneticisi ve çalışanlarının emeği olduğunu söyledi.

SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Alman turizm pazarı ile ilgili Mart ayında elde edilen verileri, "Tam bir faciaydı" diyerek yorumlayan Baraner, "2015 verileri 2014 yılının yüzde 24 gerisindeydi. Biz bu süreçte ITB fuarını bekledik. Fakat yine olmadı. Bunun üzerine Türk turizmcileri değim yerindeyse tam bir Almanya seferberliği başlattı. Almanya başta olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerdeki 15 bin seyahat satış noktası ile işbirliği yaptık" dedi.

DEVLET DESTEKLEMEDİ

Bu görüşmeler sonucunda pazarın durumuna göre fiyat düzenlemeleri ve tanıtımlar yapıldığını kaydeden Baraner, "Müşteriye ulaşmak için tüm kanalları denedik. Sosyal medyayı yoğun biçimde kullandık. Türk otellerinin satış müdürleri inanılmaz, insanüstü bir gayretle mucize denebilecek bir başarıya imza attı. Hiçbir devlet kurumundan destek almadan 90 günde maraton koşup facia olarak gördüğümüz o tabloyu ortadan kaldırdılar" diye konuştu.

MÜŞTERİ ETKİLENDİ

Ekim ayında Belek'te düzenlenecek programın tatil satışlarına olumlu yansıdığını söyleyen Baraner, şöyle devam etti: "Bu programın oluşturduğu heyecan bile Alman pazarını hareketlendirmeye yetti. Çünkü seyahat acenteleri, davetli oldukları bir turizm pazarını daha çok satıyor. 'Ben de Antalya'da olacağım' sözü bile müşteriyi etkiliyor."

VİTAMİN HAPI VERDİK

İşte biz de bu etkiyi en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bin 100 seyahat acentesinin ziyareti ile Belek bir anlamda ITB fuarına dönüşecek. Bunun planlanmasında çok önemli isimlerin emeği var. Gloria Otelleri Nuri Özaltın, Xanadu Otelleri Ayhan Bektaş, Ela Qality Resort Otelleri Ahmet Akbalık, Barut Otelleri Ahmet Barut, OTİUM Otelcilik Ayhan Bektaş, Vural Öger. Daha sayamadığım birçok isim bu organizasyon için her şeylerini ortaya koydular. Ve bunu turizmin en yüksek sezonunda yaptılar. Bu Türk turizmine vitamin hapı gibi geldi."

3 ANA BAŞLIK

Belek'te gerçekleştirilecek turizm buluşmasında ön plana çıkarılacak başlıklarla ilgili de konuşan Hüseyin Baraner, "Biz bu operasyonu çok önemsedik. Eğer bu hareket yapılmasaydı açıkçası Antalya kilitlenebilirdi. Ancak bu mucize yaratıldı ve biz Belek'te 3 başlığı konuşacağız. 1-Türkiye'deki lüks oda ve villaların tanıtımı yapılarak üst grup Alman turist hedeflenecek. 2- Antalya'da sağlık ve spor turizminin ne kadar kaliteli biçimde yapılabildiği vurgulanacak. 3- Avrupa'da kimsenin EXPO 2016'dan haberi yok. Biz konuklarımızı otobüslerle EXPO alanına götürüp tanıtım yapacağız" dedi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Hürriyet Almanya Antalya Belek Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (30)

K.A.K. kürşatmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Oralarda ucuz olsun diye çalıştırılan eğitimsiz görgüsüz personel bunlari da kaçırır rahat olun siz

33
0
yanıtYanıtla
Biradam06:

hayırdır otel sahipleri pansiyon sahipleri turist gelmiyormu aman ne üzüldüm ne üzüldüm ulen yerli turisti kendi halkını ikinci plana atanlar sizler değilmisiniz hayırdır işletmeleriniz boşmu kaldı yabancı türiste kral kralice muamelesi yerliye üçüncü sınıf muamele

22
0
yanıtYanıtla
Hah Hah haaaamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

aman arab marap suriyeli gelmesinde kim gelirse gelsin

12
7
yanıtYanıtla
KONÇERTO:

LEM BİZ TÜRKLERE GELİNCE BİR DÜNYA PARA ÇEKİYORLAR ORTALAMA BİR OTELDE KİŞİ BAŞI 80 USD ELİN GAVURUNA 10-15 USD TÜKÜREYİM SİZİN ANLAŞMANIZA KENDİ ÜLKEMİZDE DELİ PARA VERİYORUZ MİLLET NEREDEYSE BEDAVAYA KALIYOR SEYEHAT ACENTALARI BİRLİĞİNE SESLENİYORUM BİR TARAFINIZ YETİYORSA SÖYLESENİZE İNSANLARA GERÇEĞİ YABANCILARA ODALARI KAÇA VERDİĞİNİZİ YOK NEYMİŞ DÖVİZMİŞ SADAKALARIDA ONLARDA ALMANYADA KALSIN

15
3
yanıtYanıtla
BELALAR NIYE GELiR,,,?:

ister inanin ister inanmayin, , isin bir dogrusu oldugu kesindir, , eger bir ülkede kötülükler artmissa, ve bunada hic kimse bir önlem almiyorsa, , belalar umuma gelir, , bu bir gercektir bu konunun uzmanlari vardir, , ermisler evliyalar ne is yaparlar acaba, , ? hic merak etmiyormusunuz, , ? ben inaniyorum, , dünyada tek basima bile olsam, , imanimda hicbir tereddüdüm yoktur, , ,

13
2
yanıtYanıtla
Yerli turist zamanıııııı:

ÖZELEŞTİRİ : Adamlar herşey dahil diye herşeye saldırmıyor tabak tabak yemek ikişer üçer bira almıyor , ondan onlara ucuz. Biz gittik mi bir kendi tabağımıza bir onların tabağına bakınca utanıyor insan :) Ha yinede yabancı turist gelmiyor diye acıyormuyum. HAYIR BETER OLSUNLAR. :)

13
2
yanıtYanıtla
kendi memleketimizde ikinci sınıfız:

5 yıldız otellerde yabancıların kaldığı gecelik fiyatlar çok komik ve ucuz, amaaaaaa türk müşteri aynı 5 yıldız otelde kalmak istese çok pahalı, yabancının kaldığı fiyatın en az 4 katı istiyorlar türk müşterilere, bunun adını siz koyun

14
0
yanıtYanıtla
wxwc:

süriyelileride doldurun . . . . yaşasınlar bizde eşşek gibi çalışıp bunları besleyelim. . . .

9
4
yanıtYanıtla
SOSYETEmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Görgüsüz ruslardan almanlar daha iyidir

6
3
yanıtYanıtla
seda_konyamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ne fark ederki sonucta ikiside gavur, turkiye dusmanii yerli turizme aciksin oteller

2
6
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title