Haberler

Antalya- Türel'den Gençlere 'Çok Çalışın' Çağrısı

Türel'den gençlere 'çok çalışın' çağrısı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gençlere "Hayal etmekten korkmayın, hayallerinize ulaşmak için çok çalışın" diye seslendi.

Türel'den gençlere 'çok çalışın' çağrısı

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gençlere "Hayal etmekten korkmayın, hayallerinize ulaşmak için çok çalışın" diye seslendi.

Belediye Başkan Menderes Türel, 'Gençlerle Buluşuyoruz' projesi kapsamında Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Türel'i okulun mehteran grubu Mehter Marşı ile karşıladı. Büyükşehir Belediyesi'nin, ASMEK kurslarındaki 8 binin üzerinde öğrencisiyle Antalya'nın en büyük eğitim kurumu gibi olduklarını kaydeden Başkan Türel, "Eğitim mutlaka önem verilmesi gereken bir husus. Bilgi çağı da bunu mecbur kılıyor. Eğer biz bilgiyi ıskalarsak geleceği de ıskalarız. 8 bin 160 kursiyerimiz eğitim alıyor. Kurulduğu 2006 yılından bu yana 158 bin kursiyerimiz olmuş. Bugüne kadar 118 okulun bakım ve onarım işlemleri için 1 milyon 855 bin TL harcama yaptık. Eğitime ciddi destek ve önem veriyoruz" dedi.

Geçmişte Türkiye'de eğitimin tek düze hale getirildiğini kaydeden Türel, eğitim sisteminde önemli değişiklerle bu tek tipleşme gayretini geride bıraktıklarını söyledi. Mesleki eğitimde okuyan gençlerin üniversite sınavlarında yarışa bir adım geriden başladığını kaydeden Türel, "Şimdi eşit şartlarda sınavlara girebiliyorlar. Sizler için çalışıyoruz. Daha yapacaklarımız var" diye konuştu. TBMM'de milletvekili iken çok sayıda önemli yasada imzasının olduğunu hatırlatan Başkan Türel, ancak en önemlisinin eğitimde fırsat eşitliği için attığı imza olduğunu söyledi. Türel, "Bu imzamı çerçeveletip evime koydum" dedi.

İMAM HATİP LİSELERİNİ TEHDİT GİBİ GÖRDÜLER

İmam hatip liselerinin bir dönem birilerine göre tehdit gibi görüldüğün altını çizen Türel, "Senelerce imam hatiplere izin vermediler. Hep geride kalmalarını sağladılar. Oysa buralarda milli ve manevi değerleri güçlendiren bir anlayış ile eğitim veriliyor. Şimdi baktığınızda Türkiye'yi idare eden kadroların çoğu imam hatip liselidirler. Ülkeyi bakın nereden nereye taşıdılar. İmam hatip liseleri korkulacak yerler değil. Ülkenin başına getirebileceğiniz bir Cumhurbaşkanı bile yetiştirecek kadar önemlidir" diye konuştu.

HAYAL ETMEKTEN KORKMAYIN

Antalya'da yapılmakta olan projelerin öğrenciler tarafından dikkatle takip edilmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Türel, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, 'Hayal etmekten korkmayın, hayallerinize ulaşmak için çok çalışın' sözünü hatırlattı. Başkan Türel, "Sadece çalışarak değil, hem çalışıp hep tevekkül edeceğiz. Hayırlısını isteyerek dua edeceğiz. Planlı çalışmanızı öneriyorum. Her şeye eşit zaman ayırın" dedi.

EXPO 2016 İLE ÇEVRE BİLİNCİNİZ ARTACAK

Öğrencilere EXPO 2016 ile ilgili bilgi veren Başkan Türel, EXPO'yu olimpiyatlara eşdeğer gördüğünü, Türkiye'de de ilk defa Antalya'da yapılacağını ifade etti. Başkan Türel, öğrencilere toplu ulaşımda devreye giren Antalya Kart sistemini anlattı. Başkan Türel, konuşmasının ardından imam hatip liseli gençlerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title