Haberler

Antalya Solotürk, Kemer'de Uçacak

SoloTürk, Kemer'de uçacakTÜRK Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SoloTürk, Kemer İlçesi'nde yapacağı gösteri uçuşu öncesi son hazırlıkları yaptı.

SoloTürk, Kemer'de uçacak

TÜRK Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SoloTürk, Kemer İlçesi'nde yapacağı gösteri uçuşu öncesi son hazırlıkları yaptı.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi SoloTürk, Kemer'de gösteri uçuşu yapacak. Dünyada F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden SoloTürk, dün akşam saatlerinde Kemer Halk Plajı'nda prova uçuşu yaptı. SoloTürk'ün Kemer'deki gösteri uçuşu bugün saat 19.00'da başlayacak. Ekip, uçuş öncesinde son kontorllerini yaparak gösteri saatini beklemeye başladı.

Antalya Askeri Havalimanı'nda konuşlanan SoloTürk, F- 16 blok 30 TM ile savaş uçaklarının modern ve yüksek performansını, kabiliyetlerini sunmak için gösteriler yapıyor. Türk Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü yılı olan 2011 yılında Türk milletine armağan olarak kurulan SoloTürk, 2'si pilot (1'inci pilot Yüzbaşı Erhan Günar ve 2'nci pilot Üsteğmen Serdar Doğan), 9'u bakım görevlisi ve 3'ü basın ve halkla ilişkiler sorumlusu olmak üzere 14 kişiden oluşuyor. 4 ton yakıtla havalanan uçaklar, yaklaşık 20 dakika süren gösteri öncesinde sıkı bir bakımdan geçiyor. Uçaklar gösterinin ardından da yine bakıma alınıyor ve kontrolleri yapılıyor.

2500 kilometre hız yapan SoloTürk ekibi, gösteride sıkıntı yaşanmaması (ev ve araç camlarının kırılması) için maksimum 1200 kilometre hıza çıkıyor. Gösterilerde uçaklar en düşük 200 kilometre hıza iniyor. SoloTürk ekibinin kullandığı savaş uçakları 15 tonluk bir nesneyi yerden kaldırabilecek özelliğe sahip. Her yıl yaklaşık 20 gösteri yapan ve yılın 150 gününü ailelerinde uzak geçiren ekip, Ramazan Bayramı'nı İngiltere'de de gösteri uçuşu yaptı. Ekip, Kurban Bayramı'nda da Çek Cumhuriyeti'nde gösteri yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title