Haberler

Antalya Savaşta Yüzü Yanan Minik Evin'e Kalıcı Makyajla Kaş Yapıldı

Savaşta yüzü yanan minik Evin'e kalıcı makyajla kaş yapıldı Suriye'deki iç savaşta yüzü ve vücudunun büyük bölümü yanan 5 yaşındaki Evin Hacıibrahim'e, kalıcı makyajla kaş yapıldı.

Savaşta yüzü yanan minik Evin'e kalıcı makyajla kaş yapıldı

Suriye'deki iç savaşta yüzü ve vücudunun büyük bölümü yanan 5 yaşındaki Evin Hacıibrahim'e, kalıcı makyajla kaş yapıldı.

Suriye'nin Kamışlı bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı 2013 yılında, atılan bombaların düştüğü evde Menal Hacıibrahim ölürken, o tarihte 3 yaşında olan kızı Evin Hacıibrahim yaralandı. Vücudunun büyük kısmı ile yüzünün tamamı yanan Evin ve babası Rezzan Hacıibrahim, Batman'a sığındı. Evin'i tedavi ettirmek için Malatya, Adana ve Batman'daki hastanelerde 5 kez ameliyat ettiren Rezzan Hacıibrahim, sonrasında Antalya'ya geldi. Önce özel bir hastaneye götürülen minik Evin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Evin Hacıibrahim'in Antalya'daki tedavi süreci sürüyor. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde ilk olarak 45 gün önce, nefes almakta zorlanan minik Evin'in burun delikleri açıldı, ardından uygulanan operasyonla ağız kenarlarındaki darlık genişletildi. Evin'e son olarak da kalıcı makyajla kaş yapılıp şekil verildi.

AMELİYATLARIN İLK ETABI BİTTİ

Suriyeli Evin'e uygulanan operasyonların ilk etabının bittiğini, uygulanacak farklı ameliyatların yapılabilmesi için yüzün bir süre dinlenmesi gerektiğini söyleyen AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Evin'in yüzünün büyük bölümü yanık, kanser ihtimaline karşı bu yanık cildin değişmesi gerekiyor. Yaklaşık 3 ay sonra yine kendi vücudundan alınacak deriyi yüzüne nakletmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Minik Evin'in burun deliklerinin kapalı olduğunu, nefes almakta zorlandığı için önemli gördükleri ilk operasyonu burun bölgesine yaptıklarını söyleyen Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Evin'in yaşadığı acı olay sonrasında burnunda da ağır hasar oluşmuş. O nedenle nefes alamıyordu. Kısa süre sonra ağız kenar darlığını açtık. Her operasyon yaklaşık 2 saat gibi sürelerde tamamlandı. Herhangi istenmeyen bir durumla karşılaşılmadı. Evin için bundan sonra daha iyi geleceğine inandığımız tüm girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Malatya Batman Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title