Haberler

Antalya'nın Karşıyaka Mahallesinde Bulunan Varsak Karşıyaka İlköğretim Okulu, Okul Arsasının Mülkiyet Sorunu Nedeniyle Tel Örgüyle İkiye Bölündü

ntalya'nın Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Varsak Karşıyaka İlköğretim Okulu, okul arsasının mülkiyet sorunu nedeniyle tel örgüyle ikiye bölündü.

ntalya'nın Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Varsak Karşıyaka İlköğretim Okulu, okul arsasının mülkiyet sorunu nedeniyle tel örgüyle ikiye bölündü. Mülkiyet ve arsa probleminden dolayı yapılamayan anasınıfı nedeniyle öğrenciler, okul haline getirilmiş bir otobüste eğitim görüyor.

Karşıyaka İlköğretim Okulu arsasında bulunan mülkiyet sorunu okul ortasına tel örgü çektirtti. Yaklaşık 8 dönümlük okul arsasının 3 dönümü kişiye ait olunca, okul ihtiyacı olan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptırmak istediği anaokulu gezici otobüs sınıfı ile çözüme kavuşturulmak isteniyor.

Antalya Muratpaşa Sabiha Gökçen Anaokulu Gezici Sınıfı, mülkiyet sorunu nedeniyle yapılamayan anaokuluna çözüm olmaya çalışıyor. 21 öğrenci, okul öncesi eğitimi aldıkları otobüse sabah 08.00'de gelip, 6 saatlik ders sonucunda öğleden sonra ayrılıyor.

Okulun bağlı bulunduğu Kepez Belediyesi, tapu için kaydırma yöntemine gitmek isterken, Antalya İl Genel Meclisi, anasınıfı yapım maliyetinin karşılanması için hayırseverlerle görüşeceklerini açıkladı. Meclis üyeleri, arsa problemi ve bütçe sorununun çözülmesi yönünde ise çalışma yapılmasına ilişkin karar verdi.

Gezici anaokulu olan otobüste eğitim gören çocuklardan Ömer Karagöl'ün annesi Fatma Karagöl de, başta Kepez Belediyesi olmak üzere yetkililerden acil olarak en azından prefabrik olarak bir ana sınıfı istediğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Karşıyaka Antalya Varsak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title