Haberler

Antalya Navigasyonlu Diz Protezi Ameliyatı

Navigasyonlu diz protezi ameliyatı*- ANTALYA'da, robotik navigasyonlu diz protezi ameliyatı olan 70 yaşındaki Sebahat Karyağdı, ameliyattan iki gün sonra yürüdü.

Navigasyonlu diz protezi ameliyatı

*- ANTALYA'da, robotik navigasyonlu diz protezi ameliyatı olan 70 yaşındaki Sebahat Karyağdı, ameliyattan iki gün sonra yürüdü.

Özel Uncalı Meydan Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Cengiz Yılmaz, diz ameliyatlarında kullanılan navigasyon sisteminin Antalya'da ilk kez kendisi tarafından uygulandığını belirtti. Opr. Dr. Yılmaz, diz ameliyatlarında kullanılan bu sistemin sadece İstanbul ve Ankara'daki büyük sağlık kuruluşları tarafından kullanıldığını söyledi.

KAMERALAR BİREBİR ÖLÇÜM SAĞLIYOR

Opr. Dr. Yılmaz, "Hastanın baldır kemiğine koyduğumuz iki algılayıcı sistemi, elimizle belli noktaları işaretleyerek haritalama işlemini yapıyoruz. Tespit edilen bu haritalama üzerinden diz ekleminin birebir anatomik yapısını, bilgisayarın hard diski sayesinde sistem algılıyor. Sistem, ameliyat sırasında bize hastanın anatomik yapısını gösterecek şekilde birebir ölçüm sağlıyor" diye konuştu.

PROTEZ YERLEŞİMİNDE YOL GÖSTERİCİ

Yerleştirilen protezlerle hastanın yürümesini kolaylaştırıp, hata payının yüzde 1'in altına indirildiğini söyleyen Opr. Dr. Yılmaz, "Cihazımız, koyacağımız protezlerin yerleşimi konusunda bize yol gösteriyor. Sistemin ismi olan navigasyon oradan geliyor. Yol gösterici hata payını, cerrahın yapacağı hata payını azaltmayı, hatta yüzde 1'in altına düşüren bir sistem. En iyi sonucu alıyoruz" diye konuştu.

DİZ KİREÇLENMESİ

Diz eklemindeki kıkırdak yapıların zamanla yıpranması durumunun diz kireçlenmesi olarak ifade edildiğini söyleyen Opr. Dr. Yılmaz, "Eğer kireçlenme hafif seviyelerdeyse birtakım ameliyatsız yöntemlere başvurulur. Ancak ileri seviyeye ulaşmışsa, kıkırdaklar tamamen yok olmuşsa, hastanın hayat konforu ciddi anlamda düşmüşse diz protezi ameliyatı gerekir" diye konuştu.

NAVİGASYON DİZ PROTEZİ AMELİYATININ FAYDALARI

Navigasyon diz protezi ameliyatının hastalara sunduğu daha konforlu iyileşme sürecinin yanı sıra, daha fazla güvenlik, daha az yumuşak doku zararı, hızlı iyileşme ve uzun protez ömrü sağladığını söyleyen Opr. Dr. Cengiz Yılmaz, "Robotik navigasyonlu diz protezi ameliyatının ertesi günü hastalar yürütülür. Normal aktivitelere dönmeleri birkaç hafta sürebilir. İyileşme döneminin daha hızlı olması için iyi bir fizik tedavi desteği gerekir. Eskiye nazaran protezlerin ömürlerinin arttığını söyleyebiliriz. Protez ömrü hastanın kilosu, yaşı, cinsiyeti, aktivite düzeyine göre farklılık gösterebilir. Yine ameliyattan sonra doktorun tavsiyelerine uymak da aynı şekilde protezin daha uzun ömürlü olması açısından faydalı olacaktır" diye konuştu.

KORİDORDA YÜRÜYORUM

Serik İlçesi'nde oturan Sebahat Karyağdı ise üç ay önce sağ bacağından, şimdi ise sol bacağından ameliyat olduğunu söyledi. Karyağdı, "Üç ay önce ameliyat olduğum dizimle iki gün önce ameliyat olduğum dizim eşit oldu. Dizlerimin üzerinde dururken kıtırtı duyuyordum. Yürüyemiyor ancak diz çökebiliyordum. Bu ameliyatın çok faydasını gördüm. Artık yürüyebiliyorum. Daha önce ancak çocuklarımın desteği ile yürüyordum. Şu an ise koridor boyu kendi kendime yürüyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Yılmaz İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title