Haberler

Antalya 'Müdürü Görevden Alın'

Güncelleme:

Antalya'da Hacı Malike- Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi Müdürü Oktay Elmalı, İHH İnsani Yardım Vakfı adına öğrencilerden para topladığı iddiasıyla protesto edildi.

Antalya'da Hacı Malike- Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi Müdürü Oktay Elmalı'yı, İnsan Hak ve Hürriyet İnsani Yardım Vakfı adına öğrencilerden para topladığı iddiasıyla protesto eden Eğitim Sen Antalya Şubesi üyeleri, görevden alınması çağrısında bulundu.

Hacı Malike- Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi önünde toplanan Eğitim Sen üyesi 60 kişi, 27 Nisan günü okul müdürü Oktay Elmalı'nın öğretmen ve öğrencilere yaptığı konuşmada, Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk'e hakaret ettiği iddiasıyla basın açıklaması yaptı. Okul önündeki basın açıklamasını, grup adına Hüseyin Karabulut yaptı.

Karabulut, okul müdürü Oktay Elmalı'nın sendika başkanına hakaret ettiğini ve sendika üyesi öğretmenleri etki altına alarak korkutmaya çalıştığını öne sürdü. Eğitim sisteminin öğrencileri tek tipleştirmeye çalıştığını vurgulayan Karabulut, buna karşı olduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı elbirliğiyle yürütülen 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesi kapsamında sınıflara kumbara konularak öğrencilerden yardım parası toplandığını vurgulayan Karabulut, 'Böyle bir vakfın meşrulaştırılmasının karşısında durmamız, bu vakfa para toplanmasına karşı çıkmamızdan doğal bir şey yok. Biz bunları eleştirince okul müdürü öğrencilere ve öğretmenlere yaptığı konuşmada, sendika başkanımız hakkında küçük düşürücü ifadeler kullanmış ve hakaret etmiştir. Buradan Milli Eğitim Müdürü'ne sesleniyoruz. Bu okul müdürünü görevden alın diye konuştu.

Basın açıklaması sonunda 'Karanlığa teslim olmayacağız', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Yaşasın laik bilimsel dilde eğitim' sloganları atan grup üyeleri, okul müdürü Oktay Elmalı'nın görevden alınması çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Karabulut Antalya Elmalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title