Haberler

Antalya - Japonlar'dan Expo 2016'ya İki Bahçe

Japonlar'dan EXPO 2016'ya iki bahçe EXPO 2016 Antalya'ya katılmaya karar veren Japonya, Aksu'daki sergi alanını gezdi, ülke bahçelerini yapacakları alanda inceleme yaptı.

Japonlar'dan EXPO 2016'ya iki bahçe

EXPO 2016 Antalya'ya katılmaya karar veren Japonya, Aksu'daki sergi alanını gezdi, ülke bahçelerini yapacakları alanda inceleme yaptı.

Türkiye'nin ilk EXPO'suna katılmayı planlayan Japonya hükümeti, açık ve kapalı alanda yapacakları ülke bahçeleri için heyet gönderdi. Japonya Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı'nın, EXPO 2016 Antalya Koordinatörü Seiichi Yokoi başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Antalya'nın Aksu İlçesi'ne geldi. Heyeti, yönetim binasında, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan karşıladı. 1121 dönümlük alanda yapılacak proje, kongre merkezi ve ülke bahçeleri hakkında Japon heyete detaylı bilgi verildi.

ALANI GEZDİLER

Japon heyet daha sonra EXPO 2016 Antalya alanına yapacakları projenin sunumunu yaptı. Sunum sonrası sergi alanına geçen Japon heyet, ülke bahçeleri yapacakları arazide inceleme yaptı, araziyi detaylı görüntüledi.

Japon heyetin başkanı Seiichi Yokoi, EXPO yetkililerinden brifing aldıklarını, çalışmaların hızla sürdüğünü gördüklerini belirterek, "Japonya olarak iyi bir sergi olmasını diliyoruz bunun için çalışıyoruz" dedi.

TARİHSEL BAHÇE

Japonya'nın iç bahçelerdeki projesini yapacak olan Arazi, Altyapı Ulaşım ve Turizm Bakanlığı, Yeşil Alanlar, Çevre, Uluslararası Politika Direktörü Kazuhiko Mochızuki de, Japon bahçelerinin tarihsel övgüler içeren bahçeler olduğuna dikkat çekti. Mochızuki, "Sadece Türk katılımcılar için değil, tüm dünyadan bu EXPO'yu ziyaret edecek olanlar için özenli şekilde iyi bir Japon bahçesi hazırlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan da Türkiye- Japonya arasındaki tarihsel dostluğa vurgu yaparak, Japonya'nın EXPO 2016 Antalya'ya katılmasında büyük bir memnuniyet duyacaklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

ANTALYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Japonya Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title