Haberler

Antalya En Güvenlikli 1 Mayıs

1 Mayıs Antalya'da kutlandı (2)EN GÜVENLİKLİ 1 MAYISAntalya'da sabah saatlerinde TÜRK-İş ve Birleşik Kamu-İş'in düzenlediği 1 Mayıs kutlamasının ardından öğle saatlerinde KESK, DİSK ve TMMOB'a bağlı odalar, CHP'den HDP'ye siyasi partiler, kadın ve gençlik örgütleri 2'nci 1 Mayıs kutlaması için bir araya geldi.

1 Mayıs Antalya'da kutlandı (2)

EN GÜVENLİKLİ 1 MAYIS

Antalya'da sabah saatlerinde TÜRK-İş ve Birleşik Kamu-İş'in düzenlediği 1 Mayıs kutlamasının ardından öğle saatlerinde KESK, DİSK ve TMMOB'a bağlı odalar, CHP'den HDP'ye siyasi partiler, kadın ve gençlik örgütleri 2'nci 1 Mayıs kutlaması için bir araya geldi.

Saat 13.00'te Aydın Kanza Parkı'nda toplanmaya başlayan gruplar iki noktada oluşturulan polis aramasından geçerek alana alındı. Aramalarda alana sokulmak istenen meşalelere polis el koydu. Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na uzanan güzergah Antalya'da ilk defa polis bariyerleriyle çevrilirken güzergaha bağlanan tüm yan yollar da polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. Polis helikopterleri de yürüyüş güzergahı ve alanı sürekli takip etti.

1 MAYIS'IN EN'LERİ

Antalya'daki 2'nci kutlamaya sendikalardan sivil toplum örgütlerine, çevrecilerden taraftar gruplarına, LGBTİ bireylere, aralarında CHP ve HDP'nin bulunduğu siyasi partilerden sosyalist hareketlere, gençlik örgütlerine toplumun farklı kesimlerinden yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Yürüyüşün en ilgi çekici grubu Beşiktaş taraftar grubu Çarşı oldu. Çarşı, Che Guevara bayrakları, 'Halkın Takımı terk etmedi sevdan beni' yazılı pankartlarıyla bir yandan da liderlik kutlaması yaptı. Farklı kadın örgütlerinin katılımının dikkat çektiği 1 Mayıs'ta ev işçileri kadınlardan üniversiteli kadınlara, kadına yönelik şiddet protesto edildi.

GÜLÜMSETEN DÖVİZ

Kutlamalara '26 Kasım Troll Grubu' pankartı altında katılan bir grup da taşıdıkları pankartla dikkat çekti. Sosyal medyada paylaştığı videolar ve yazılı mesajları ile bir fenomen haline dönüşen Kazım Ulutaş'ı hareketin lideri ilan eden grubun 'Kapitalizmde her gün simit yersiniz sosyalizmde simidin yanında pastırma da yersiniz' yazılı dövizi, Antalya'daki 1 Mayıs kutlamasının en çok gülümseteni oldu.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK DA KATILDI

Antalya'daki kutlamalarda CHP kalabalık bir katılım sağlarken, Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın parti pankartlarının hemen arkasında yer aldı.

Antalya'da kutlamalar 1 Mayıs kürsüsünden yapılan açıklamaların ardından Bandista'nın verdiği konser eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu İş 1 Mayıs Antalya Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title