Haberler

ANTALYA DSİ Suriyeli Çocukları İftarda Ağırladı

Güncelleme:

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür Suriye'de iç savaştan dolayı ülkemize sığınan Suriyeli çocuklar ile ailelerini iftarda ağırladı.

DSİ Konyaaltı Eğitim ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Tuncay Aykan, Köksal Buğra Çelik, Mehmet Nazif Kök ve Şube Müdürleri de katıldılar.

İftar programı öncesi Suriyeli çocuklar, DSİ Konyaaltı Sosyal ve Eğitim tesislerindeki çocuk oyun alanlarında animatörler eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Suriyeli çocukların oyunlarına eşlik etti.

İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür; "Bugün DSİ Ailesi olarak çok hayırlı bir iftar yemeğine vesile olduk. Suriye'deki iç savaştan dolayı ülkemize sığınan kardeşlerimizin bir kısmı Antalya İlimizde ve bazı ilçelerimizde ikamet etmekteler. Bizler ekibimiz ile birlikte daha önce Serik ilçesinde bulunan Suriyeli çocukları eğitim gördükleri okulda ziyaret etmiştik.

Bugünde bu kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte başı Rahmet, ortası mağfiret sonu günahlardan kurtuluşa vesile olan mübarek Ramazan ayında böylesi bir iftar yemeğinde onlarla soframızı paylaştık."

Müslümanlar olarak Suriyelilerin yanında olmak, onların yaralarına merhem olmak, karınca kararınca da olsa sıkıntılarını paylaşmak ve ellerimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Özgür;"Peygamber efendimiz Mekke zulmünden kurtulmak için Medine'ye göç etmiştir. Medine halkı da Ensar topluluğu olarak onlara kucak açmış iş ve aşlarını paylaşmışlardır. Şimdi sıra bizde zulüm ve vahşetten kaçıp ülkemize gelen kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız, kendi çocuklarımızdan ne kadar sorumluysak, Suriyeli kardeşlerimiz ve çocuklarımız içinde o kadar sorumlu davranmalıyız.

Allah Kuranda Hucurat Suresi 10. Ayetinde mealen" Bütün Müminler kardeştirler buyurmaktadır. O halde Allah'ın emrini yerine getirmek mecburiyetinde kardeşliğimizin gereğini yapmalıyız. Ben Bölge Müdürü olarak bu iftar yemeğine emeği geçen ve katkı sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ederim." Dedi.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür Suriyeli çocuklar ile ailelerine verdiği iftar yemeğinin ardından çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çelik Mehmet Konyaaltı Antalya Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title