Haberler

Antalya'daki Parçalanmış Kadın Cinayeti Davası

Tartıştığı kız arkadaşını boğduktan sonra cesedini parçalara ayırdığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da, tartıştığı kız arkadaşını öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırıp valizle gömmeye çalıştığı iddia edilen sanığın yargılanması sürüyor.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "Kasten adam öldürmek ve kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Galip Özdemir ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada Özdemir tarafından öldürülen Esma Ekinci'nin yakınlarının avukatları, cinayeti kimin işlendiğinin sabit olduğunu, sanığın olayın ardından Ekinci'nin cüzdanını da aldığını, bu nedenle hırsızlıktan da cezalandırılmasını istedi.

Avukatların bu talebi üzerine sanık Özdemir, "Terbiyesizlik yapmasınlar. Ben hırsızlık yapmadım. Onun her şeyini ben karşıladım. Beni tehdit etti. Allah'ın huzuruna gitti, Bu tür konuları açıklayıp onu rencide etmek istemiyorum" ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanının, "Daha önceki duruşmalarda cinayet iddiasıyla ilgili savunmaların alınmış, hırsızlık iddiasıyla ilgili bir şey diyecek misin" sorusu üzerine Özdemir, şöyle konuştu:

"Tanıştığımızdan bu yana Ekinci'nin bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyordum. Babasından ayda 450 lira dul maaşı geliyordu. Bu maaşı da uyuşturucuya veriyormuş. Bunu yeni öğrendim. Giyeceğinden yiyeceğine, otel masraflarına kadar her şeyi ben karşılıyordum. Olay günü otel odasında bir çöp bile bırakmamalıydım. O nedenle cüzdanı aldım. Bunda nasıl kasıt aranır, onu anlayamıyorum. Tehdit, hakaretle karşılaştım ancak bunları açıklamak istemiyorum. Rahmetli rencide olmasın. Beni hırsızlıkla suçluyorlar. Cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verin ancak hırsızlıktan 1 gün bile hapsin kaydıma geçmesine tahammül edemem. Çocuklarım savcı ve polis olacak."

Mahkeme heyeti, sanığın ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Çamlıca köyü yakınlarında, geçen yıl 26 Aralık'ta vatandaşlar, elindeki bavulla dolaşan Galip Özdemir'in (47) hareketlerinden şüphelenerek jandarma ekiplerine haber vermişti. Jandarma tarafından durdurulan Özdemir'in taşıdığı bavulda parçalara ayrılmış kadın cesedi bulunmuştu. Yapılan araştırmada cesedin Esma Ekinci'ye (37) ait olduğu tespit edilmişti. Gözaltına alınan Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Özdemir hakkında "Kasten adam öldürmek ve kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlamasıyla müebbet hapis isteniyor. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Ekinci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title