Haberler

Antalya'da Kabotaj Bayramı Kutlandı

Antalya'da Kabotaj Bayramı kutlandı Antalya'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda 14 yıllık gelenek bozulmadı, kutlamaların en renkli yarışması yağlı direkte Murat Dalgakıran bayrağa üst üste 15'inci kez ulaşan isim oldu.

Antalya'da Kabotaj Bayramı kutlandı

Antalya'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda 14 yıllık gelenek bozulmadı, kutlamaların en renkli yarışması yağlı direkte Murat Dalgakıran bayrağa üst üste 15'inci kez ulaşan isim oldu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi'nce tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı. Kutlamalarda, 50 metre yüzme, dalarak çıpa çıkartma ve yağlı direkten bayrak alma yarışları yapıldı. Etkinlikler kapsamında Antalyalı balıkçılar ise pancar motorlu tekneleriyle sürat yarışı yaptı.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Heyecanlı dakikaların yaşandığı, renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmalara Antalyalılar ve turistlerin ilgisi yoğun olurken en zorlu yarışma beklenin aksine deniz dibinden çıpa çıkarma yarışmasında yaşandı. Yarışmacılar dakikalar boyunca denizin derinliklerinde çıpayı ararken, DTO'ya ait çıpa, ancak hakemlerin deniz gözlükleriyle dalmaya izin vermesiyle mümkün oldu. Yarışmalarda yüzmede Uğur Şat, çıpa çıkartmada Ramazan Durmaz ve pancar motorlu tekne yarışında ise Mehmet Sarmaşık birincilik olurken, dereceye girenler, kupa, madalya ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

YİNE DALKIRAN ALDI

Antalya'daki kutlamalarda yağlı direkten bayrak alma yarışmasında ise 14 yıllık gelenek bozulmadı. Gençler, yağlı direği aşıp ucundaki Türk bayrağına ulaşmak için kıyasıya yarışırken yağlı direk yarışmasının deneyimli ismi, 14 yıldır bayrağı kimseye kaptırmayan Murat Dalgakıran, gençleri geride bırakarak bayrağa uzanan isim oldu. Üst üste 15'inci kez yağlı direkte birinci olan, yağlı direğin efsane ismi Dalgakıran, ödüllerini ailesiyle birlikte aldı.

Kutlamalar Ali Komşusu'nun deniz suyunu güçlü motorlarla iterek su üzerinde uçmayı sağlayan flyboard gösterisiyle sona erdi. Denizin üzerinde uçan Komşusu'nun gösterisi nefes keserken, özellikle genç kızları flyboarda alarak yaptığı dans gösterileri büyük alkış aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title