Haberler

Antalya'da 'Evrak Yakma' Gerginliği Sürüyor (2)

Milletvekili ACAR'DAN SORU ÖNERGESİ CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçayı üretim tesislerindeki evrak yakma işlemi sırasında Ak Partililerin yaptığı baskınla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili ACAR'DAN SORU ÖNERGESİ

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçayı üretim tesislerindeki evrak yakma işlemi sırasında Ak Partililerin yaptığı baskınla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Evrak yakma olayını ve baskını TBMM'ye taşıyan Acar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri henüz kesinleşmemişken, bir takım iddialar gündeme getirilerek, iktidar partisinin adayı ve partililerinin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın tesislerine baskın tarzında müdahaleler yaptığına dikkat çekti. Bu olaylar sırasında bina duvarlarında asılı çok sayıda Atatürk tablosunun kırıldığını ve kamu malının tahrip edildiğini kaydeden Acar, bu süreçte emniyet birimlerinin gereken önlemleri almadığını kaydetti. Belediye binası ve tesislerine emniyet birimlerinin hangi gerekçe ve hangi yetki ile girdiğini, adli makamların bir talimatının bulunup bulunmadığını soran Acar, "Söz konusu baskın, iktidar partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in isteği ile mi yapılmıştır? Başkan adaylarının, kamu kurumlarına, binalarına baskın yapma hak ve yetkisi var mıdır? Emniyet birimleri, ne zamandan beri belediye başkan adayları ve sivil partililerle birlikte baskınlar yapmaktadır?" dedi.

TÜREL'DEN SUÇ DUYURUSU YORUMU: BAKARIZ İCABINA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın dün belediye ait resmi evrakları yaktırdığı yönünde çıkan olaylar sonrasında Ak Partililerin Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı baskın sonrası Başkan Akaydın, seçimi kazandığı açıklanan AK Partili Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bugün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 132'nci kuruluş yıldönümü kutlamasına katılan Menderes Türel, hakkındaki suç duyurusuna ilişkin soruya, "Adalete intikal etmiş, bakarız icabına" karşılığını verdi. Menderes Türel, CHP'nin şu ana kadar yaptığı tüm itirazların reddedildiğini belirterek, "Dolayısıyla artık bundan sonra neticeyi değiştirecek bir karar beklemiyoruz. Dolayısıyla ben söylemekten bıktım ama siz sormaktan bıkmıyorsunuz. Menderes Türel'in başkanlığı Antalya'ya hayırlı olsun" dedi.

Türel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve bazı üst düzey CHP'lilerin yaşanan olaylar nedeniyle Antalya'da olmasına ilişkin ise "Açıklama yaptılar mı, yapsınlar bir açıklama görelim bakalım" diye konuştu. - Acar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürkut Acar Efkan Ala Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title