Haberler

Antalya'da "Dönerciler Çarşısı" Patlaması Davası

Antalya'da 10 yıl önce meydana gelen patlama nedeniyle hakkında 120 yıla kadar hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da 10 yıl önce meydana gelen patlama nedeniyle hakkında 120 yıla kadar hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müştekiler Özcan Arslan ve Mustafa Yılmaz katıldı.

İzmir'de cezaevinde tutuklu sanık İbrahim Yağız, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade vermek istemediği için duruşmada ifadesi alınamadı.

Duruşmada söz alan müştekilerden Mustafa Yılmaz, olay günü Işıklar Caddesi'nden patlamanın gerçekleştiği yere doğru gittiğini anlatarak, bir anda patlamanın meydana geldiğini ve patlamada kol, boynu ve sırtından yaralandığını söyledi.

Olayı kimin yaptığını ve nasıl olduğunu görmediğini belirten Yılmaz, "Bir anda patlama oldu ve her taraf toz bulutu içine girdi. Ben de patlamanın şiddetiyle yaralandım. Patlama sonrasına olay yerinde artık bir can pazarı yaşanmaya başladığını hatırlıyorum. Olayla ilgili sanıktan şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum." dedi.

Müşteki Özcan Arslan da patlama nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını dile getirerek, "Patlamanın şiddetiyle bazı cisimler karnıma saplandı ve ağır yaralandım. Kanamayı ilk olarak olay yerine gelen insanlar durdurdu, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldım. Hastanede birçok ameliyat oldum ve bu nedenle yüzde 40 engelli kaldım. Olay zamanında üniversite öğrencisiydim ve okulumu bırakmak zorunda kaldım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Olay

Antalya'da 28 Ağustos 2006'da Antalya Dönerciler Çarşısı Belediye İşhanı önündeki meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 61 kişi de yaralanmıştı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, söz konusu patlamada yaralanan 8 mağdurla ilgili dava açılmadığı gerekçesiyle hazırlanan iddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan sanık hakkında yeniden iddianame hazırlanmış, 8 mağdur için de "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 72 yıldan 120 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya İzmir 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title