Haberler

Antalya'da CHP Olağanüstü Kongreye Gidiyor

Güncelleme:

Antalya'da CHP İl Başkanlığı, olağanüstü kongre kararı aldı. İl Başkanı, "Genel Merkez devam et demesine rağmen yönetim kurulu olarak bu kararı aldık" dedi.

Antalya'da CHP İl Başkanlığı, olağanüstü kongre kararı aldı. İl Başkanı Devrim Kök, "Genel Merkez 'devam et' demesine rağmen cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde verdiğim sözü yerine getirmek için yönetim kurulu olarak bu kararı aldık" açıklamasında bulundu.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Antalya'da 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'ni Ak Parti'ye kaptıran CHP, olağanüstü kongre kararı aldı. İl Yönetim Kurulu'nun saat 18.30 sıralarında başlayan ve 2 saat devam eden toplantısının sonunda alınan karar, CHP Genel Merkezi'ne faksla bildirildi. İl Başkanı Devrim Kök, 30 Mart yerel seçimleri sonrasında kendisinin görevi bırakmaya hazır olduğunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiğini söyledi. Antalya'da CHP'nin Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetmesinin nedenleri arasında kamuoyunda 'bütünşehir yasası' olarak bilinen belediye sınırlarının kentin mülki sınırlarına kadar genişlemesine neden olan kanunu ve seçim sürecinde yaşanan birtakım olumsuzları gösterdiğini anlatan Kök, "Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede kendisi, Antalya il yönetiminin nasıl çalıştığını bildiğini, en azından cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar il yönetiminin görevine devam etmesini istediğini dile getirdi" dedi.

"GÖREVİ BIRAKMAYA HAZIRIM"

Kök, buna rağmen kendisinin cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, görevi bırakmaya hazır olduğunu ve seçimlerin hemen ardından Antalya'da partiyi olağanüstü kongreye götürme konusunda kamuoyuna söz verdiğini anlattı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu güne genel merkezin bir kongre takvimi açıklamasını beklediğini kaydeden Kök şunları söyledi: "Böyle bir takvim de açıklanmayınca Genel Merkez 'devam et' demesine rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde verdiğim sözü yerine getirmek için yönetim kurulu olarak bu kararı aldık."

"KARARIMIZI GENEL MERKEZE BİLDİRDİK"

Kararın yönetim kurulundan oy birliğiyle çıktığını dile getiren Devrim Kök, olağanüstü kongre talebini CHP Genel Merkez'e bildirdiklerini söyledi. Kök, İl yönetimi olağanüstü kongre kararı alabilmesine karşın takvim belirleme yetkisi olmadığını belirterek, "Partimiz Merkez Yürütme Kurulu, Antalya'da olağanüstü kongreyle ilgili takvimi açıklayacak. Tüzük gereği 45 gün içinde kongrenin gerçekleşmesi lazım. Salı günü takvimin belli olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu DEVRİM KÖK Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (2)

yinemi ??:

bu kacinci oldu Kemal !??

4
3
yanıtYanıtla
ANTİPARALEL:

Antalyayı Akpartiye kaptırıp intikam peşine düştüler :D

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title