Haberler

Cinsiyet Değişikliği Ameliyatı Sonrasında Ölüm

Güncelleme:

Antalya'daki bir hastanede cinsiyet değişikliği ameliyatı olan transeksüel Doğa Asi Çevik, ameliyat sonrası girdiği komada solunum yetmezliği ve enfeksiyon yüzünden öldü.

Antalya'daki özel bir hastanede cinsiyet değişikliği ameliyatı olan transeksüel 33 yaşındaki Doğa Asi Çevik, ameliyat sonrası girdiği komada solunum yetmezliği ve enfeksiyon yüzünden öldü. Çevik'in cenazesi otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü. Çevik'in ölümünü sosyal medyada duyuran trans arkadaşları, övgü dolu sözler yayınladı.

''TSK'DAN ATILMIŞ''

Ankara'da oturan ve uzun süredir Trans Danışma Merkezi Derneği'nin (T-Der) danışmanlığı yapan transeksüel Doğa Asi Çevik, cinsiyetini kadın olarak değiştirmek için geçen hafta Antalya'ya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde jandarma astsubay olarak görev yaparken transeksüel olduğu ortaya çıkınca atılan Doğa Asi Çevik, geçen hafta özel bir hastanede cinsiyet değişikliği ameliyatı oldu. Pazar günü solunum ve böbrek yetmezliği nedeniyle vücudunda enfeksiyon oluşan Çevik'in durumu pazartesi günü daha da ağırlaştı. Doğa Asi Çevik'in iki gün içinde tamamen iflas eden vücudu daha fazla dayanamadı ve salı günü hayatını kaybetti.


Çevik'in öldüğü bilgisi önce arkadaşlarına ve daha sonra yakınlarına bildirildi. Dün hastaneden alınan Çevik'in cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

''ARKADAŞLARI ÖLÜM HABERİNİ DUYURDU''

Çevik'in travesti arkadaşları ölüm haberini sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Trans Danışma Merkezi Derneği danışmanlarından trans aktivist arkadaşımız Doğa Asi Çevik, Antalya'da geçirdiği cinsiyet geçiş ameliyatı sonrası girdiği komadan çıkamayarak vefat etmiştir' diye duyurdu.

Demhat Aksoy adlı bir başka arkadaşı ise şiir yazdı. Şiirinde Doğa Asi Çevik'e seslenen Aksoy, "Şimdi sen olmayacak mısın? Sana öldü mü diyeceğim? Hayır, Doğa sen ismin gibi, Asi'ydin de.. Dinlen, rahat uyu.. Güzel ruhlu, nayif kadın.." cümlelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title