Haberler

Antalya Çavuşoğlu: ABD'nin Suriye'ye Müdahalesini Destekliyoruz

Çavuşoğlu: ABD'nin Suriye'ye müdahalesini destekliyoruz (3)BAKAN ÇAVUŞOĞLU MUHTARLARA SESLENDİDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerindeki muhtarlarla, Türkler mahallesindeki Haydarpaşa Oteli'nde bir araya geldi.

Çavuşoğlu: ABD'nin Suriye'ye müdahalesini destekliyoruz (3)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU MUHTARLARA SESLENDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerindeki muhtarlarla, Türkler mahallesindeki Haydarpaşa Oteli'nde bir araya geldi. Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya milletvekili İbrahim Aydın, Alanya'nın MHP'li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in yanı sıra kamu kurumları yöneticileri de katıldı.

Muhtarlara seslenen Bakan Çavuşoğlu, 'Siz bizim hizmet yolunda en yakın çalışma arkadaşlarımızsınız, bunun sözde olmadığını son 15 yılda gösterdik. Muhtarların tespitlerinin hiçbiri keyfi değildir. Muhtarlığa önem verdiğimiz için muhtarları destekledik. Maaşlarını 1400 liranın üstünde tuttuk. Cumhurbaşkanı'nı müjdesiyle muhtarların sosyal güvenlik primlerini artık devlet karşılayacak. Silah ruhsatı için harçların yüksek olduğu şikayeti vardı, artık muhtarlardan bu tür harçlar alınmayacak. Milletvekili ile muhtar arasında hiçbir fark yok, ikisini de halk seçiyor" diye konuştu.

40 BİN KİŞİDEN 5 KİŞİ

Bakan Çavuşoğlu, 35 günde 40 bin kişiyle toplantılarda buluştuğunu belirterek, bu kişilere 'Cumhurbaşkanını seçme yetkisi tekrar meclise verilmeli mi' diye sorduğunu söyledi. Çavuşoğlu, 'Bu 40 bin kişinin içinde sadece 5 kişi cumhurbaşkanını seçme yetkisinin tekrar meclise verilmesi gerektiğini söyledi. Geri kalanların hiçbiri bu yetkinin meclise verilmesini istemiyor" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: AVRUPA'DA VATANDAŞLARIMIZ AŞKLA SANDIĞA KOŞUYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Alanya'da MHP ilçe başkanlığını ziyaret etti. İlçe başkanlığına yeni seçilen Mustafa Türkdoğan'ı kutlamak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, dostluk ve kardeşliğin sadece siyasi partilere bağlı olmadığını söyledi. Ziyarette anayasa değişikliği paketini de anlatan Çavuşoğlu, anayasa paketinin içeriğine girmeyenlerin kara propaganda yaptığını savundu. Çavuşoğlu, bu kişilerin millete korku saldığını belirterek, bu yöntemle oy toplamaya çalıştıklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

'Avrupa'nın, bazı siyasetçilerin ve basının Türk milletine akıl vermeye çalıştığını gördük. Onlara gerekli mesajı inşallah 16 Nisan'da sandıkta vereceğiz. Avrupa'nın birçok şehrinde insanlarımız akın akın sandığa gidiyor. Vatandaşlarımız 'Siz bizi yönlendiremezsiniz, bizim ülkemizin içişlerine karışamazsınız, biz buralarda yaşıyoruz ama Türkiye'ye bağlıyız' demek için aşkla ve şevkle sandığa koşuyor. Bizi engelleyip tam tersi sahip çıktığı terör örgütleri var. Bizi engelledikleri dönemde devlet adamı Devlet Bahçeli'nin tutumu takdire şayandır. Avrupa'daki ülkücü camiaya 'Çavuşoğlu nereye giderse gitsin mutlaka gidin, yalnız bırakmayın' demesi bir siyasi liderin takdire şayan tutumudur."

Ziyaretinin ardından Bakan Çavuşoğlu, semt pazarını gezerek esnafla tokalaştı

'ARTIK BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğrencilerle buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ardından gündemi değerlendiren Çavuşoğlu, Suriye'de barış için çok çaba sarf ettiklerini belirterek, iki gün önce zalim uygulamalarına göz yumulduğu için Esat rejiminin tekrar kimyasal silah kullandığını söyledi. Çavuşoğlu, 'Daha önce kullandığı zaman cezasını çekmediği için ve son zamanlarda meşrulaştırılmaya çalışıldığı için Esat yine kimyasal silah kullandı. Ama artık bu işin peşini bırakmayacağız. Diğer taraftan Suriye'de kalıcı barış için çaba sarf edeceğiz" dedi.

AVRUPA'YA TEPKİ

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile bir sorunları olmadığını, ancak AB'nin Türkiye ile sorunları olduğunu söyledi. AB'nin sadece Türkiye ile değil kendisinden olmayan herkesle sorun yaşadığını aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

'AB kendisi ile de sorun yaşıyor. Avrupa'daki ırkçı partiler giderek güçleniyor. Irkçı partilerin hepsi AB'ye ve Avrupa Parlamentosu'na da karşı, ortak değerlerin hepsine karşı. Irkçılık artıyor, hoşgörüsüzlük tırmanıyor, İslam karşıtlığı pik yapmış durumda. Antisemitizm devam ediyor, nefret suçları işlemeye devam ediyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine doğru giden bir Avrupa görüyoruz ve bunu durdurabilecek bir liderliği göremiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Antalya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title