Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Ait Yurt ve Lojmanın Türgev'e Devredilmesi

TÜRGEV: "Kız öğrencilerimizin mağdur edildiği yönündeki bilgiler, ancak eski Türkiye'den kalma klasik muhalefet kafasının üretebileceği, gerçekle ilgisi olmayan bir kampanyanın zayıf ve çelimsiz ürünleridir" "Talep edilen ücretler geçen seneki ile aynı olup, ücrette herhangi bir artış yapılmamıştır"

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'ndan (TÜRGEV), Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal yurt ve lojmanın devredilmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Kız öğrencilerimizin mağdur edildiği yönündeki bilgiler, ancak eski Türkiye'den kalma klasik muhalefet kafasının üretebileceği, gerçekle ilgisi olmayan bir kampanyanın zayıf ve çelimsiz ürünleridir" denildi.

TÜRGEV'in yazılı açıklamasında, son günlerde "vakfın Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesise el koyduğu, yurt ücretlerinin 3 katına çıkarıldığı, geçen yıllardan bu yana kalan öğrencilerin hepsinin yurttan çıkarıldığı" yönünde yapılan haberlerin akıl ve izan ile bağdaşmayan taraflarının, gerçekle uzaktan yakından ilgili olmayan içeriklerinin tahammül edilebilir sınırları aştığı belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile TÜRGEV arasında "Sosyal ve Kültürel Hizmet Ortak Proje Protokolü" imzalandığı hatırlatılarak, birkaç yıldan bu yana Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen, öğrenciler için barınma imkanı sağlamak maksadıyla kullanılan ve "Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi" adı altında hizmet veren tesiste aynı maksatla ve aynı işlevi temin etmek üzere ve tüm masraf ve giderleri vakıf tarafından üstlenilecek şekilde bir protokol imzalandığı belirtildi.

Öğrenci yurdu işletme konusunda uzmanlığa sahip olan, Türkiye'nin birçok noktasında kız öğrenciler için yurtlar açan ve işleten TÜRGEV'in öğrencilerin barınması yanında sosyal olarak ihtiyaç duydukları birçok imkanı da birlikte sunduğuna değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vakfımızı ve olağanüstü gayretlerimizi karalama kampanyasına katılan basın organlarında çıkan haberlerde öğrencilerin ağzından 'Geçen sene anılan tesiste kalan 300 öğrencinin tamamı kapı önüne konulmuştur' yazılmış olsa da esasında geçen sene tesisin tam dolmadığı bilinmektedir. Yani hiçbir zaman 300 öğrenci aynı anda anılan tesiste kalmamıştır. Ayrıca yapılan mülakatlar öncesinde geçen sene tesiste barınan tüm öğrenciler tek tek aranmış ve tesisin işletmesinin el değiştirdiği, tesisin kapasitesi dolmadan gelip mülakata girmeleri istenmiştir. Öğrencilerimizin önemli bir kısmı tesise gelip mülakata katılarak bu sene de tesiste kalmak için kayıtlarını yenilemişlerdir. Tesisin kapasitesi tam olarak doluncaya dek öğrenci kaydı alınmaya da devam edilecektir.

Ayrıca aynı kampanyaya dahil olan basın yayın organlarında çıkan haberlerde tesiste kalmak isteyen öğrencilerden geçen senenin 3 katı ücret talep edildiği iddia edilmiştir. Ancak esasında talep edilen ücretler geçen seneki ile aynı olup, ücrette herhangi bir artış yapılmamıştır. Vakfımız bünyesinde Türkiye genelindeki tüm yurtlarımızın ücretleri belirlenirken de her yurdun maliyetleri üzerinden bir hesaplama yapılmakta ancak imkanları nedeni ile özel olarak desteklenmesi gereken öğrencilerimiz burs verilerek yurt imkanlarından sorunsuz faydalandırılmaktadır. Nitekim bu konuda vakfımızın 18 yıllık sürede binlerce uygulaması olmuştur."

"Vakıf olarak Antalya'da da elimizden gelenin en iyisini genç kızlarımıza sunma konusunda kararlıyız"

Vakfın amacının, "geçen yıllarda olduğu gibi bundan sonra da söz konusu tesiste Antalya'da öğrenci olan genç kızlara barınma ve bunun yanında sosyal kültürel gelişim imkanı sağlayacak fırsatlar sunmak" şeklinde tanımlandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Birçok haber metninde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanına atfedilen beyanlarda geçen ifadelerin de gerçeği yansıtmadığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yaptığı basın açıklamasıyla ortaya konulmuştur. Ayrıca bu beyanların gerçeği yansıtmadığına dair beyan ve bilgileri geçen senelerde söz konusu tesisten faydalanmış birçok öğrencimiz kayıt için başvurdukları sırada detaylı şekilde bizlere de ifade etmişlerdir. Antalya'da okuyan öğrencilerimizin tamamı çok daha iyi şartlarda hizmet almayı hak etmektedirler. Vakıf olarak Antalya'da da elimizden gelenin en iyisini genç kızlarımıza sunma konusunda kararlıyız. Kız öğrencilerimizin mağdur edildiği yönündeki bilgiler, ancak eski Türkiye'den kalma klasik muhalefet kafasının üretebileceği, gerçekle ilgisi olmayan bir kampanyanın zayıf ve çelimsiz ürünleridir. Önümüzdeki süreç, vakfımızın öğrencilere sunacağı güven, huzur ve konfor ortamının sağladığı güzel günleri hep birlikte görüp yaşayacağımız bir dönem olacaktır. Bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz ki, hem Antalya'ya hem de ülkemizin tüm şehirlerine daha fazla hizmet sunmanın gayreti içinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title