Haberler

Antalya - Atso'da Tartışmalı Vakıf

Atso'da tartışmalı vakıf Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), Kaleiçi Evi ve Sanat Müzesi'ni de işletecek ve bünyesinde bir üniversite veya mesleki eğitim merkezi oluşturulacak ATSO Eğitim, Araştırma ve Kültür Vakfı'nın kuruluşu, tartışmalara yol açtı.

Atso'da tartışmalı vakıf

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), Kaleiçi Evi ve Sanat Müzesi'ni de işletecek ve bünyesinde bir üniversite veya mesleki eğitim merkezi oluşturulacak ATSO Eğitim, Araştırma ve Kültür Vakfı'nın kuruluşu, tartışmalara yol açtı. Vakfın kuruluşu, 18 red oyuna karşı 36 evet oyuyla kabul edildi.

ATSO'nun Mart ayı meclisi, İzzet Bayar başkanlığında yönetim kurulu başkanı Davut Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Uzun süredir meclis toplantıları sakin geçen ATSO'da Mart ayı meclisi ise ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı nedeniyle gergin geçti.

Bazı meclis üyeleri vakfa ilişkin yeterli bilgi sahibi olmadıkları gerekçesiyle gündemden çıkarılmasını istedi. Uzun tartışmalara neden olan vakfın kuruluşuna ilişkin yapılan oylamada 36 üye 'evet' oyu verirken, 18 üye ise 'red' oyu kullandı. Vakıf nedeniyle en çok eleştiride bulunan üyelerden Çetin Özler, mütevelli heyeti ATSO'nun 127 meclis üyesi ve bir genel sekreterinden oluşacak vakfın mütevelli heyetine adının yazılmasını istemedi. Yapılan oylamada red oyu kullanan diğer 17 üye de mütevelli heyetinden isimlerinin çıkartılmasını istedi.

200 SINIRI TEPKTİ ÇEKTİ

Vakıf senedinde vakfın mütevelli heyetinin 127 kişiden oluşması ve önümüzdeki 10 yıl içinde ATSO meclis üyesi sayısının artması öngörülerek üst sınırın 200 kişi olarak gösterilmesi ve dışardan mütevelli ve yönetim kuruluna kişi alınabileceği yönündeki maddeler nedeniyle karşı çıkışlar yaşandı.

EN BÜYÜK AMAÇ ÜNİVERSİTE

ATSO Eğitim, Araştırma ve Kültür Vakfı kuruluşuna ilişkin bilgi veren ATSO Başkanı Davut Çetin, vakfı kurma nedenlerini, bir üniversite kurmayı, kültür ve eğitim merkezini yönetmeyi doğrudan oda olarak, oda adına yapmanın mümkün ve uygun olmaması şeklinde gösterdi. Çetin, vakfı kurmadaki en büyük amaçlarının bir üniversite olduğunu kaydetti.

ATSO MECLİSİ YÖNETECEK

İstanbul Ticaret Odası gibi birçok odanın bu tür hizmet ve projeler için vakıf kurduklarını söyleyen Davut Çetin, 'Biz de aynı yöntemi uygulayacağız. Oda Meclisi vakfın üyesi olacak. Biz değiştikçe, oda meclisi ve yönetimi değiştikçe vakıf üyeleri, yönetimi de değişecek. Yani yeni gelen arkadaşlar devralacak, kurumsal bir yapıda yürüyecek, kişilere bağlı olmayacak" dedi.

KALEİÇİ EVİ VE MÜZE

Dünyada kentlerin müzeleriyle, mimarisiyle yarıştığını kaydeden Çetin, 'Bizim bir Kaleiçi'miz var, bir tane müzemiz var. Avrupa'da küçük bir kentte bile onlarca müze var. Bizim eğitim ve kültür merkezimiz hem eğitimlerimizin bir kısmını alacak, böylece eğitimlere katılım da artacak. Ayrıca mimarisi kente büyük bir renk katacak, insanlar görmeye gelecektir. Sergiler hem turisti hem halkı çekecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title