Haberler

Annesinin Karşı Çıktığı Boksta Sema Çalışkan,türkiye Şampiyonu Oldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencisi milli boksör 19 yaşındaki Sema Çalışkan, annesi karşı çıkmasına rağmen boksör olmayı tercih etti.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencisi milli boksör 19 yaşındaki Sema Çalışkan, annesi karşı çıkmasına rağmen boksör olmayı tercih etti. 5 kez Türkiye şampiyonu olan, Dünya ve Avrupa'da derece elde eden Sema Çalışkan'ın yeni hedefi ise Rio Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edip, madalya kazanmak.

MAKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi Sema Çalışkan, 2012 yılında boksa başlamaya karar verdi. O dönem annesinin 'bu erkek sporu, gidemezsin' şeklindeki karşı çıkışını dinlemeyen ve babasıyla birlikte kursa yazılan Sema Çalışkan, önemli başarılar elde etti. 2013 yılında Genç Bayanlar dünya 3'üncüsü, 2014 yılında Avrupa Genç Bayanlar 2'ncisi olan Çalışkan, 5- 10 Ocak'ta İzmir'de düzenlenen Büyük Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda da 75 kiloda şampiyon olarak Türkiye şampiyonluğu sayısını 5'e çıkardı. Şimdi gözünü dünya ve olimpiyat şampiyonluklarına diken Sema Çalışkan, bu yıl Rio'da yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılıp, Türkiye'ye madalyayla dönmek için çalışmalarını sürdürüyor.

'ANNEM DE GURUR DUYMAYA BAŞLADI'

Okulunda çalışan Sema Çalışkan, "Boks yapmaya karar verdiğimde annem karşı çıktı. 'Bu erkek sporu, canın yanar, olmaz gidemezsin' dedi. Biz de babamla gizlice giderek kayıt yaptırdık. Sonra başarılar gelince annem de benimle gurur duymaya başladı" diye konuştu.

HEDEF OLİMPİYATLARA KATILMAK

Boksa başladığında ilk hedefinin önce Türkiye şampiyonlukları olduğunu aktaran Çalışkan, boksun içine tamamen girdikten sonra hedefini dünya ve olimpiyat şampiyonaları olarak belirlediğini vurguladı. Son elde ettiği Türkiye şampiyonluğuyla nisan ayında Samsun'da yapılacak Avrupa kıtası elemelerine katılmaya hak kazandığını anlatan Sema Çalışkan, "Burada Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için mücadele edeceğim. Hedefim olimpiyatlara giderek ülkeme madalya kazandırmak, kentimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Olimpiyatlara katılırsam kendimi madalya konusunda şanslı görüyorum. Çünkü antrenörlerimiz bizi çok iyi çalıştırıyor" dedi.

Burdur'da çalışmalarını antrenör Melikşah Sarıca nezaretinde sürdüren Sema Çalışkan, haftada 6 gün, günde çift idman yaparak elemelere hazırlanıyor. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türkiye Burdur Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title