Haberler

Anneler Gününe Özel 'Uçurtma Şenliği' Havadan Görüntülendi

Eyüp’te, Anneler Gününe özel olarak gerçekleştirilen Simurg Uçurtma Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Eyüp'te, Anneler Gününe özel olarak gerçekleştirilen Simurg Uçurtma Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. İHA tarafından havadan görüntülenen şenlikte çocuklar ve anneleri doyasıya eğlendi.

Eyüp Belediyesi tarafından Haliç etkinlik alanında yapılan uçurtma şenliğine 7'den 70'e ilgi vardı. Eyüp Belediyesinin yaygın eğitim projesi olan Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri tarafından organize edilen uçurtma şenliğinde çocuklar ve aileleri keyifli bir hafta sonu geçirdi. Eyüp'te ilk kez düzenlenen uçurtma şölenine Başkan Remzi Aydın da katıldı. Çocukların büyük ilgisiyle karşılaşan Aydın, hatıra fotoğrafı çektirdi. İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından havadan görüntülenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Anne ve çocukları ise şenlikte doyasıya eğlendi. Başkan Aydın 3 farklı kategoride düzenlenen uçurtma uçurma yarışmasında dereceye girenlere ödül verdi.

Uçurtma şenliğinin ilk kez düzenlendiğini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Baharın gelmesiyle birlikte daha çok bereketli günler yaşıyoruz. Bu gün gerçekten anlamlı bir gündeyiz öncelikle bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum, onlar her zaman bizim başımızın tacı, çocuklarla da o anlamda sohbet ettik. Bugün ilk defa uçurtma şenliği gerçekleştiriyoruz. Aileler ve çocuklarla bir araya gelerek hoşça bir vakit geçiriyorlar, bir geleneğimizi yaşatıyoruz. Gördüğünüz gibi şenlik havasında keyifli bir etkinlik oluyor. Veli çocuk ilişkisini kuvvetlendiren bir etkinlik aslında, hoş bir gün inşallah biraz daha rüzgar çıkacak ve daha güzel bir gün yaşayacağız" dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gençlere ve çocuklara yönelik bu tür faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirterek, 19-29 Mayıs tarihlerinde bir gençlik şöleni düzenleyeceklerini müjdeledi. 19-29 Mayıs arasında ilk defa Eyüp Belediyesi olarak 11 gün sürecek bir gençlik bayramını festival havasında kutlayacaklarını belirten Aydın, "Bu 11 gün içerisinde yine burada olacağız. Tiyatro, sinema gösterileri, spor karşılaşmaları, konserler, sergiler çok değişik etkinliklerle 11 gün sürecek bir gençlik şöleni festivali yapacağız. Bütün gençlerimizi bekliyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilgi Evleri Remzi Aydın Haliç Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title