Haberler

Çinli Kadın Ölen Oğluna Hayalet Nikahı Kıydı

Güncelleme:

Oğlu dövülerek öldürülen Çinli anne, öteki dünyada yalnızlık çekmemesi için ölü oğlunu, daha önce ölen bir kızın hayaletiyle evlendirdi.

Çin'in Shanxi eyaletinin Jiang ilçesinde geçtiğimiz nisan ayında dövülerek öldürülen Zhang Chaofan adlı 15 yaşındaki çocuğun annesi, ölümden sonraki hayatta yalnız kalmasını istemediği için ölü oğlunu üç yıl önce 16 yaşındayken hayatını kaybetmiş bir kızın ruhuyla evlendirmek için hayalet nikahı kıydı. Yaslı anne, oğluyla evlendirdiği kızın hayaletinin birbirlerine uygun eşler olacağını ifade etti.

GELENEKLERE UYGUN CENAZE TÖRENİ AİLEYE PAHALIYA PATLADI

Tian ve ailesi kendilerine yaklaşık 45.000 TL'ye mal olan özel cenaze törenini, Jiang'ta bulunan köylerinde 6 Mayıs günü gerçekleştirdi. Zhang ve yeni evlendiği hayalet gelini, anne Tian'ın evine yakın mesafedeki mezarına birlikte gömüldüler.

ZHANG VE YENİ GELİNİ BİRLİKTE GÖMÜLDÜLER

Zhang'ın ailesi töreye uygun olarak, cenaze töreninden bir gün önce gelinin hatıra tabletini kızın Yuncheng şehrine yakın olan evinden aldı. Böylelikle Zhang ve gelini artık ölümden sonrası evlilik törenine hazır hale geldi. Anne Tian'ın ailesi, iki genç ölünün fotoğraflarını yan yana koyarak düğün fotoğrafı çektirdi. Zhang ve yeni gelini birlikte gömülürken, düğün fotoğrafı bir sunağın üzerine kondu.

"OĞLUM ÖLDÜKTEN SONRA YALNIZ KALSIN İSTEMEDİM"

Tian Xuejuan adlı kadın yerel medyaya verdiği röportajda; "Oğlum öldürüldüğünde sadece 15 yaşındaydı. Ölümden sonraki hayatta yalnız olmasını istemedim. Ben de geleneklere uygun olarak bir hayalet evliliği düzenledim. Bir an önce her şeyi ayarlamak istedim. Artık onun hakkında endişelenmeyeceğim. Kendimi daha huzurlu hissediyorum.'' dedi.

6 KİŞİLİK ÇETE, ZHANG'İ İNTERNET KAFEDE DÖVEREK ÖLDÜRMÜŞTÜ

Tian'ın oğlu Zhang Chaofan, geçtiğimiz 23 Nisan günü, yaşları 15-16 arasında değişen bir grup çocuk tarafından Jiang ilçesindeki bir internet kafede feci şekilde dövülmüştü. Zhang, dayak sırasında aldığı darbelerden ötürü hayatını kaybetmişti. Gencin ölümü üzerine, yerel polis dayak olayına karışan 6 zanlıyı gözaltına almıştı. Ölümle sonuçlanan dayak olayı hakkındaki soruşturma hala sürüyor.





Kaynak: Haberler.com / Dünya

Shanxi Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title